stoineff

Иван Тодоров - убиецът на Хюлия

Хюлия - иван тодоров

Качулка скрива лицето на един от най-издирваните в началото на тази година мъже у нас. Очите на Иван Тодоров, който бе обвинен за убийството на красивата студентка Хюлия Маджар, остават скрити дори след ареста му.


 Близки и приятели на жертвата обаче настояват 25-годишният варненец не само да лежи в затвора, но и да бъде публично разобличен. Воден към съда, Тодоров се крие и на малкото кадри, на които е заснет, се виждат само части от лицето му. В. "168 часа" за първи път публикува лицето на убиеца.

Близък до убитата Хюлия разказва, че 20-годишното момиче три пъти е излизало с Тодоров, преди да бъде отвлечено. Двамата не поддържали постоянен контакт. Малцина от приятелите на студентката познавали Тодоров.


Интригата около образа на 25-годишния мъж се заплете още в момента на обявяването на неговото име. Тогава в интернет се появи снимка с надпис "Ето го убиеца на Хюлия Маджар". За часове ликът на съученик на момичето бе споделен стотици пъти във фейсбук, публикуван в онлайн медиите и пуснат дори по телевизиите. Шокиран, Иван Костадинов вижда името и снимката си в статии за убийството на бившата си съученичка, с която не се е срещал от години.

Оказва се, че първоначалната информация е погрешна, а момчето, чийто образ е разпространен, няма нищо общо със случая. Истинският обвиняем - Иван Тодоров, е обявен за национално издирване, но негов фотос така и не се появява. И досега, когато в гугъл бъде написано името му, се появява именно онази объркана първоначална снимка на адаша му Костадинов.

Скандалите около Тодоров продължават, след като става ясно, че мъжът е успял да стигне чак до Холандия, укривайки се от правосъдието. Куриозът е, че обвиненият за убийството е бил арестуван и освободен от българските власти много преди това.

"Искам да остана в ареста с оглед на моята безопасност. Говорете с хората, които посочих по време на разпита". Това каза пред съда Иван Тодоров, обвинен по-рано вчера за отвличането и жестокото убийство на 24-годишната хубавица Хюлия от варненското село Белоградец. Tой бе задържан на 6 януари т.г. в Холандия, където се опита да избяга с колата след разкриване на тежкото престъпление. На 14 март съдебните власти в кралството постановиха предаването на българина на страната му. Варненският окръжен съд даде най-тежката мярка "задържане под стража" на Иван Тодоров. Искането на обвинението за това бе с аргумента, че той може да се укрие. "Костваше ни много усилия обвиняемият да бъде изправен тук", каза в съдебната зала прокурор Силвиян Иванов. Защитата не оспори това. Оказа се, че 25-годишният Иван има условна присъда вече за грабеж. Адвокат Димитър Димитров отказа да коментира какви заплахи е имало към обвиняемия и защо го е страх и предпочита да бъде на безопасност зад решетките. При разпита сутринта той е посочил няколко имена, но дали като свидетели или съучастници, не се разбра. Сред вещите му има писмо от транспортна фирма, която ще върне колата на беглеца във Варна. Марката на автомобила е "Мерцедес", като вероятно той е на баща му, който има фирма. До момента на екзекуцията на Хюлия Иван е бил безработен с диплома за висше от ВСУ "Черноризец Храбър". С момичето са били само приятели, не са имали любовни отношения, категорична бе защитата.
Хюлия Маджар изчезна от приятелски купон на 1 срещу 2 януари. Два дни по-късно тялото й беше намерено в лозов масив край село Езерово. Според съдебномедицинската експертиза тя е умряла мъчително с адски болки от множество удари с тежък предмет с тъп ръб в главата. Похитителят е пратил 3 sms-а на баща й с искане за откуп от 300 000, но не се знае дали тогава е била изобщо жива. Оказа се, че версията за разпит на Иван Тодоров в полицията, преди да духне зад граница, е вярна.

related

новини бг 4752471561996511986

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item