stoineff

Ясни са първите градски финалисти в „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!”




С много футболни емоции и спортни игри преминаха градските финали на междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас” в Бургас и Стара Загора. Тази събота и неделя двата града излъчиха своите финалисти, които ще се борят с още 6 отбора за първото място в надпреварата.

Отброът на ОУ „Антон Страшимиров“ се класира на първо място в Бургас, като остави на второ място ОУ „Христо Ботев“ от с. Пирне с резултат 2:1 в решителния последен мач. Общо 23 отбора взеха участие в оспорваната битка на терена, а стотици фенове на активния начин на живот гледаха двубоите и участваха в забавните спортни игри за публиката. Турнирът беше официално открит от д-р Лорис Мануелян - заместник-кмет на Бургас по здравеопазване, превенция, социални дйности, трудова заетост и спорт; Павлина Алексиева – главен експерт в Регионален инспекторат по образованието Бургас и Пепа Ангелова – директор на Общински детски комплекс Бургас.

В Стара Загора почетното първо място зае отборът на 4-то ОУ „Кирил Христов“. Всичките 14 тима се представиха достойно в първото за града издание на „Купата на Coca-Cola“. На второ място се класира СОУ „Пейо Крачолов Яворов“, гр. Чирпан. Стадион „Берое“ посрещна и десетки развълнувани родители и приятели на участниците в турнира, които също имаха възможност да се забавляват и да печелят награди. Oфициалният старт на надпреварата беше даден от Асен Асенов – главен експерт в отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в община Стара Загора и Георги Димитров – директор на „Звено спорт за всички и спортни дейности“ в община Стара Загора.

Спортната надпревара продължава с пълна сила следващата събота и неделя – 22 и 23 март, когато в София ще премерят сили повече от 100 отбора.

Междуучилищният футболен турнир, в който могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата” и общините Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Благоевград. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola” България


related

Стара Загора 5009924469339284792

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item