stoineff

Какво се случва в мъжката глава по време на разговор


Може да ви прозвучи, като поредната безполезна статия относно мъжкото мислене, но когато става дума за комуникацията между мъжете и жените няма спор, че двата пола като че ли говорят на различни езици. В края на краищата нека не забравяме, че мъжете са от Марс, а жените от Венера – два различни свята. Ненапразно са изписани толкова материали по темата, а сега вижте какво открихме и ние:

Детайлите

Всички сме наясно, че мъжете не са добри слушатели, нали? Може би си мислите, че той постоянно забравя да купи пълнозърнест хляб, вместо обикновен понеже не ви слуша внимателно и не обръща внимание на детайлите? Е, грешите. Всъщност мъжете обръщат внимание на детайлите, дотолкова доколкото темата ги интересува. Ето защо, той без проблем може да изреди всички победи и загуби на любимия си отбор, както и точните минути на отбелязаните голове, но не може да запомни, какъв точно хляб трябва да купи – чисто и просто темата не го вълнува. За да накарате мъжа ви да ви слуша по-внимателно съвета на психолозите е да се опитате да привлечете вниманието му към темата, като я обвържете с нещо, за което му пука. Напр. пробвайте следното: „Не забравяй да купиш пълнозърнест хляб, ще ти е от полза да свалиш онези излишни мазнини по корема.”

Тона

Едно от нещата, които мъжете наистина не понасят е снизходителния, поучителен тон. Особено ако го използвате пред приятелите му или на публично място. А онова сладникаво бебешко говорене, което вие си мислите, че ви кара да изглеждате като малка сладка принцеса? Забравете и за него! Господата споделят, че това е един от най-дразнещите слуха звуци.

Споделянето

Мъжете смятат, че щом споделяте даден проблем вие очаквате от тях решение на този проблем. За господата е непонятно защо някой ще говори за определена ситуация или проблем, освен ако не иска помощ. Те не могат да разберат онова странно нещо (което навярно е измислено от жените) наречено споделяне. Ето защо ако вие му разказвате за свой проблем просто защото имате нужда да споделите с някой, изяснете ясно, че не очаквате от него решение – разбира се гаранция, че той ще ви разбере няма, но поне съвестта ви ще бъде чиста, предупредили сте го.

Исканията

За никой не е тайна, че мъжкото его е с космически размери. Ето защо, когато искате да го помолите да свърши нещо за вас трябва правилно да формулирате молбата си. Напр. не казвайте „Можеш ли да отвориш този буркан?” – това звучи така сякаш подлагате на съмнение силата и способността му да отвори буркана (накърнявате егото му). Избягвайте и заповедния тон – „Отвори буркана!” – това звучи все едно раздавате команди, а всички знаем колко „много” мъжете „обичат” командите. Пробвайте с „Би ли отворил буркана вместо мен?” Този коварен, но ефективен номер ще създаде в него илюзията, че има избор (въпреки че всъщност няма) и решението е негово.

Бившия

Тема, която е най-добре да бъде табу в разговорите ви. Когато вие казвате „Георги слагаше един невероятен пилешки бульон, което правеше супата страхотна.”, всичко което чува той е: „Георги беше по-добър от теб в леглото.”. Всякакви хвалебствия относно бившия чисто и просто ще провокират нежелани картини в мозъка му – картини, в които вие и Георги сте голи под завивките... Това разбира се ще накара настоящия ви партньор да заеме отбранителна позиция. Ето защо ако желаете да му дадете съвет или да отправите конструктивна критика измислете начин, който не включва споменаване на бившия. За най-добри резултати се поразсъблечете.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 4051900443265059182

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item