stoineff

Русия зае официална позиция за случващото се на Кримския полуостров


Крим. Русия няма да пренебрегне искането на помощ, отправено към президента Владимир Путин от новия премиер на Автономна република Крим 

Сергей Аксьонов, се казва в изявление на Кремъл, цитирано от Франс прес.

Русия няма да пренебрегне това искане, заяви пред РИА Новости представител на президентската администрация. Малко по-рано днес Аксьонов взе контрола над силовите структури в Крим и се обърна към Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието в региона.

В официална позиция на руското външно министерство се посочва, че Москва е изключително загрижена за последните развития в Крим и че те потвърждават желанието на видни политически кръгове в Киев за дестабилизиране на ситуацията на полуострова.

Украинските въоръжени сили на полуостров Крим са поставени в състояние на повишена бойна готовност по заповед на украинския министър на отбраната, съобщи Ройтерс. Според министър Игор Тенюх в последните часове Русия е изпратила още 6 хиляди военнослужащи в Украйна.

Преди правителственото заседание в Киев новият премиер Арсений Яценюк заяви, че Украйна няма да позволи да бъде въвлечена във военен конфликт и няма да отговори на "руските провокации".
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 5925763510382269418

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item