stoineff

Ботев изуми България с проекта на новия стадион бижу - "Христо Ботев"



Ръководството на "Ботев" (Пловдив) днес представи обновен проект за стадион "Христо Ботев". 

Президентът Юли Попов в компанията на Ангел Палийски и архитект Георги Савов презентираха пред журналисти уникалното съоръжение, което със сигурност е на път да изуми България. Стадионът ще бъде с покрити трибуни, а отвън наподобява всички модерни съоръжения в Европа. Със сигурност "Ботев" Пловдив ще може да кандидатства за абсолютно всички мачове от евротурнири, както и двубои на националния отбор.


"Щастлив съм да представя новата визия на стадиона, който ще е с капацитет 18 788 места. Всички неща се развиват към настоящия момент добре. Промените се наложиха, тъй като функциите надхвърлят тези от първия вариант, който представихме преди 2 години. Смятаме, че представяме максимално добро съоръжение, за да отговорим на изискванията на УЕФА за полуфинал в Лига Европа. Сектор "А" ще бъде на 6 нива с всички необходими функционални зони за категория 4 звезди. Стадионът ще разполага с необходимите стая за загрявка, както и са добавени са места за възстановителни процедури. Секторът за гости ще бъде с капацитет 1500-1600 места, а трибуната за феновете на "Ботев", в северния сектор ще бъде изписана емблемата с 12-цата", заяви главен архитект Георги Савов.

"Виждате, че това, което е пред очите ви, е коренно различно от онова, което ви предложихме около преди две години. Силно се надявам това да е последният вариант, въпреки че един от колегите от съвета на директорите каза, че всеки следващ проект е по-красив. И това обаче е достатъчно да имаме един от най-красивите стадиони в България и да има категория 4 - полуфинал в Лига Европа. Всичко това, което сме си обещали преди три години, се случва. До месец май 2015 година ще имаме възможност да ви посрещнем на стадион "Христо Ботев", заяви Юли Попов.

"Преди две години обещахме, че ще развиваме проекта "Ботев" в следващите пет години. Бяхме амбицирани този проект да бъде финализиран възможно най-скоро. Посетихме доста стадиони в други страни, почерпихме опит. Сега вече виждате подобрения във визията, а и структурата на стадиона. Не само България, а и Пловдив ще се гордеят с направата на такъв ултрамодерен стадион. Идеята да затворим сега стадиона и да го ремонтираме е европейското първенство за юноши през 2015 година, на което сме домакини. 15 април 2015 година е супер максимален срок за довършване. Гони се график, който е съобразен с крайния срок - края на месец април догодина", допълни Ангел Палийски.


related

Технологии 8468250047403707242

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item