stoineff

Трети март! Честит празник, българи!

Днес, на 3 март Националният празник на България, отбелязваме  136 години от Освобождението на страната ни от османско владичество.


Сто тридесет и шестата годишнина от Освобождението на България ще бъде чествана с различни прояви в цялата страна. В патриаршеския храм "Св. Александър Невски" ще бъде отслужено специално богослужебно последование, по време на което Българският патриарх Неофит ще възпомене Царя - Освободител и всички руски, фински, румънски, украински, беларуски и български опълченци, загинали в Руско-турската освободителна война.

Българските знамена
Българските бойни знамена

От 11.00 ч. започва церемонията по издигането на националното знаме и полагането на венци пред Паметника на Незнайния воин с участието на държавния глава. По повод Националния празник в 12.00 ч. ще се извърши тържествена смяна на караула пред Президентството, a от 12.30 ч. в зала "България" ще започне съвместен празничен концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Софийската филхармония.

Тържествено честване на празника ще има и от 11.30 ч. пред паметника на българския опълченец в столицата, организирано от Столична община. По-късно през деня, от 18:30 на пл. "Народно събрание" започва тържествената заря-проверка. На тържествата ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, председателят на Нaродното събрание Михаил Миков, депутати, министри. Командващ на зарята ще бъде бригаден генерал Андрей Боцев, началник на Щаба на Сухопътните войски. Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържественото отбелязване на Националния ни празник в цялата страна.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

празници 6218898824430411952

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item