stoineff

Поне 60 са загиналите на потъналия ферибот -SEWOL

SEWOL
SEWOL е потъналият корейски кораб

Броят на жертвите от катастрофата на южнокорейския ферибот „SEWOL” достигна 60 души, предаде CNN. Към настоящия момент още 242 души остават неизвестни.

 На борда на плавателният съд са се намирали общо 476 души, като 324 от тях са били ученици.

Бяха извадени и първите тела от потъналия с 476 души на борда край Южна Корея ферибот, съобщи Франс прес. Спасителите са разбили прозореца на една от пътническите кабини и са изтеглили навън три тела. И тримата удавници са носели спасителни жилетки.

Повече от 200 души обаче все още са в неизвестност и най-вероятно са мъртви. От сряда сутринта, непосредствено след катастрофата, когато бяха спасени 174 души, не е намерен нито един оцелял. На борда на ферибота имаше 476 души, повечето от пътниците бяха гимназисти, тръгнали на екскурзия.

Капитанът на SEWOL , на 69 години, днес бе арестуван заедно с третия си помощник, 25-годишна жена, която е управлявала кораба в момента на инцидента, за пръв път самостоятелно, предаде Ройтерс.


Капитанът е обвинен в небрежност при изпълнение на служебните си задължения и нарушения на правилата на мореплаване.

Упрекван е също, че първоначално на децата е било наредено да останат в каютите си и напускането на кораба се е забавило с около 40 минути. Той се защити с аргумента, че е забавил евакуацията заради бурното море и отсъствието на спасителни кораби.

Според първоначална информация фериботът е направил рязък завой и после се наклонил на една страна, преди да потъне. Възможно е това да се дължи на разместване на товара, който е превозвал.

След катастрофата на южнокорейския ферибот отчаянието на роднините на жертвите започва да се превръща в гняв, пише "Шпигел". Те изискват отговори. Бавният темп на възстановяване и често променящата се информация очевидно разклаща все повече нервите им.


Стигна се дори до момента, в който акция на семействата на пътниците прерасна в насилие и сблъсъци с полицията. Около двеста служители на реда попречиха на сто души да напуснат остров Джиндо с намерението да проведат шествие до столицата Сеул.
Към настоящия момент повече от петстотин родители и членове на семейството са настанени в спортна зала в Джиндо.

"Ние искаме отговори от тези, които отговарят за случая. Говорят се лъжи", казва бащата на 17-годишен тийнейджър, който още не е открит след произшествието.

related

Свят 4384273081883027722

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item