stoineff

Анчелоти признава слабото представяне на Реал Мадрид въпреки класирането за полуфиналите на Шампионска лига


Старши-треньорът на „Лос Бланкос” заяви, че отборът му е срещнал сериозни затруднения при гостуването на „Сигнал Идуна Парк” макар да се нареди сред последните четири в най-комерсиалният европейски клубен турнир.
Испанският гранд претърпя загуба от Борусия Дортмунд с 2:0 във втория мач от четвъртфиналния двубой, само седмица след като победиха миналогодишният финалист с 3:0 на „Сантиаго Бернабеу”.

Двата гола на Марко Ройс през първото полувреме намалиха преднината на мадридчани до един гол, но невероятните изяви на стража на гостите Икер Касияс след почивката осигуриха класирането на Реал в следващата фаза на турнира. Въпреки това, 54-годишният италиански стратег признава, че не му е било никак лесно да гледа слабото представяне на своите възпитаници. Той вярва, че пропуснатата дузпа от Анхел ди Мария в 16-та минута от мача е изиграла съществена роля за сериозния домакински натиск и категоричната победа на „жълтата подводница”.
По този повод Анчелоти сподели на официалния сайт на УЕФА:
„Беше тежка вечер за нас, но в крайна сметка сме доволни, че успяхме да се класираме за полуфиналите на Шампионска лига. Гостуването ни в Дортмунд бе много трудно. През първото полувреме оставяхме противника да владее топката прекалено дълго време. Подобрихме играта си след почивката. Имахме нужда да повдигнем отборния дух и да променим някои аспекти на играта си през втората част.”
„Трябваше да окуражавам моите възпитаници повече по време на почивката за да възвърнат вяра във своите възможности. Според мен ключовият момент в мача бе пропуска на дузпата от Анхел ди Мария.”
Едно от смелите решения на италианският стратег бе да остави звездата на тима Кристиано Роналдо на резервната скамейка, след като той се контузи по време първия сблъсък между двата тима в Мадрид. Анчелоти обаче заяви, че не е искал да рискува с влошаване на физическата форма на своя ключов играч, след като той не се е възстановил напълно от травмата.
„Кристиано се чувстваше добре, но ние решихме да не рискуваме с пускането му в игра. Той ще бъде напълно възстановен от контузията за полуфиналните срещи в Шампионска лига. В тази фаза на турнира всеки опонент, срещу който се изправиш ще бъде много труден за преодоляване.”
Касияс изигра важна роля в предотвратяването на опитите, на мотивирания до краен предел тим, на Борусия Дортмунд да продължи в следващата фаза. Той направи няколко страхотни спасявания през второто полувреме и смята, че неговите съотборици трябва да си вземат поука от гостуването на „жълтата подводница”. Въпреки слабото си представяне в този мач, мадридчани са сочени като един от фаворитите за спечелване на трофея в Шампионска лига от много футболни залагания в bet365 

По този повод капитанът на „Лос Бланкос” заяви пред журналистите:
„Може би е добре за нас да получаваме подобни предупреждения от време на време за да не се отпускаме и да си мислим, че сме непобедими. Хубаво, че това предупреждение дойде сега, а не в предстоящите важни мачове от полуфиналите.”

„Първият гол, който допуснахме дойде от грешка в отбраната, а причината за вторият отново бе грешка в халфовата линия. Освен това не успяхме да реализираме дузпа в наша полза. Хубаво е, че знаем как да играем под високо напрежение и да се справяме в подобни рискови ситуации.”

related

Спортни новини 3604200028665993026

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item