stoineff

Наръчник за правата на интернет потребителите

Guide to human rights for Internet users

Съветът на Европа създаде наръчник за интернет потребители, с цел да им помогне да разберат по-добре човешките си права онлайн и какво могат да направят, когато тези права са застрашени.

Източник

Наръчникът се фокусира върху правата, на които интернет оказва най-голямо влияние - достъпът до информация, защитата от дискриминация, свободата на изразяване, защита на личния живот, правото на образование и други, обясняват от Брюксел.

Приет от Комитета на министрите, представляващ 47-те страни-членки на Съвета на Европа, наръчникът се основава на правата и свободите, съдържащи се в Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, по начина по който се интерпретира от Европейския съд по правата на човека.

Приветствайки приемането на документа, генералният секретар Турбьорн Ягланд посочи, че правителствата и частните компании трябва да зачитат човешките права офлайн и онлайн. „Ние ще работим с тях за прилагането на наръчника и за да гарантираме, че интернет потребителите ще имат достъп до ефективна защита, когато смятат, че правата им са били ограничени или нарушени”, добави той.

Наръчникът беше разработен с широки многосекторни консултации с правителства, частни компании, особено компании за телекомуникации и онлайн услуги, организации на гражданското общество и представители на техническата общност и научните среди.

Оригиналът можете да прочетете тук

related

Политика 9001319705483787876

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item