stoineff

Взривиха вертолет МИ - 8 в Украйна


На летището в Краматорск, Донецк  е взривен вертолет Ми-8. Първоначалната версия е, че хеликоптерът е обстрелян преди излитане, предаде Интерфакс.


Както съобщиха от kramatorsk.info около 11:00 часа /12:00 московско време/ в района на гражданското летище в Краматорск са се чули няколко силни взрива, след това е избухнал силен пожар и се е задимило.

Ръководителят на центъра за военно-политичски изследвания и координатор на групата "Информационно съпротивление" Дмитрий Тимчук каза на брифинг в Киев, че командирът е успял да скочи от хеликоптера преди експлозията.

Вечерта на 15 април украинските военни взеха под свой контрол летището в Краматорск. Щурмът бе проведен от спецподразделение на Вътрешното ведомство "Омега" и контратерористите от "Алфа". Според различни източници, в хода на спецопарецията са загинали 11 души. Министерството на отбраната на Украйна заяви, че щурмът е проведен без загуби от страна на спецподразделението.

Поддръжниците на федерализацията барикадираха изходите на аеродрума и предложиха военните да се предадат или да минат на страната на опълченците. Украинските военни до момента контролират краматорското летище и отказват да минат на страната на протестиращите.

related

Украйна 2811240986982004932

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item