stoineff

Левски отива на финала на УЕФА Шампионска лига 2014



Деца на синия отбор заминават за Лисабон, ще се срещат с Бекенбауер

15.04.2014г., София. Юношите на ПФК Левски ще гледат на живо финала на УЕФА Шампионска лига 2014 на стадион „Ещадио да Луж“ в Португалия, Лисабон. Освен че ще станат свитетели на най-грандиозното футболно събитие, хлапетата ще имат и възможността да се срещнат с легендата на футбола Франц Бекенбауер – Кайзера.

За втора поредна година деца на ПФК Лески представят България в международния детски социален проект ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО, който е част от социалната програма „Газпром за деца“.

Миналата година малките футболисти баха водени от Елин Топузаков и видяха на живо как Байерн Мюнхен надви Борусия Дортмунд на „Уембли“.

Представителят на малките левскари, 12-годишният Алекс Николов, развя българското знаме пред другите страни-участнички и се качи на една сцена с Франц Бекенбауер. Алекс и останалите млади надежди се обединиха около 8 основни футболни принципа на ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО – традиция, мир, приятелство, победа, равенство, здраве, справедливост и отдаденост. Малките спортисти изпратиха официално отворено писмо до Йозеф Блатер–Сеп, председател на Международната федерация по футбол (ФИФА), Мишел Платини, президент на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) и Жак Рох, президент на Международния олимпийски комитет (МОК), с което призоваха децата и възрастните от всички краища на света да играят футбол и да обичат спорта.
12-годишният Алекс се подписа от името на България под най-важния футболен принцип: „Футболът е здраве”.


„За децата това беше едно изключително ползотворно пътуване – запознаха се с други култури и се убедиха в едно от най-важните неща: видяха, че футболът е преди всичко игра, в която не всеки път може да печелиш, но уважението към противника на терена никога не трябва да се забравя,” сподели Елин Топузаков след събитията в Лондон.


Тази година хлапетата, родени през 2000г., ще бъдат водени от треньора си Тодор Симов.
„Децата се вълнуват ужасно много! Чакат с огромно нетърпение събитието. Това е уникален шанс, който би развълнувал всеки един човек, а представяте ли си каква емоция е това за едно дете, чиято единствена страст и мечта е футболът?“, сподели Тошко Симов за възпитаниците си.

ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО ще се проведе в Лисабон между 23-25 май, заедно с финала на УЕФА Шампионска лига 2014. Събитието ще е под егидата на световната футболна звезда Франц Бекенбауер.


related

Спортни новини 5715687202116533228

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item