stoineff

Днес беше погребението на убитата 7 годишна Александра от Поморие


Днес беше погребението 7-годишната Александра Веселинова Тодорова от основното училище „Ив. Вазов” в Поморие, дъщеря на един от най-известните поморийци – Весо, по прякор Германеца.

 Белият ковчег ще бъде заровен при входа на гробището, което, според бащата би било поне малка утеха за майка и Евалина, предава Флагман.бг.

В 8,30 часа катафалката пое от жилищния блок на семейство Тодорови в посока гробищния парк. Медиите бяха отстранени от близки на опечаленото семейство и достъп до ритуалната зала нямат. Все още около ковчега в залата са само най-близките роднини. Оператор на ТВ 7 бе нападнат от големия син на Германеца – Методи и заплашен веднага да напусне района около жилището им докато катафалката чакаше да поеме ковчега.

Репортер на Флагман.бг е успял да разговаря с майката Евалина и да вземе ексклузивно интервю от нея. Тя заяви, че познава Атанаска, задържана и обвинена за жестокото престъпление. Но никога не са били близки!

„Тя знаеше, че не я одобрявам, нямаше как да ми бъде приятелка, моят кръг е съставен от друг тип хора, но не знаех, че това толкова ще я озлоби, че да убие детето ми”, каза тя.


Момиченцето познавало и двете жени, обитаващи таванското помещение над апартамента им – майката на Атанаска – Светла, както и самата Атанаска. Предполага се, че леля Атанаска я е подмамила да се качи при нея, като я е дебнела поне три дни. От толкова време не била излизала.

„Найлоновата торба е била добре облепена с тиксо около врата. Това означава подготовка за убийството. Таванчето е няколко квадрата, квартира. Кой ще държи на удобно за ползване място тиксо?!”, питат се близките на Тодорови. Те са категорични, че петна от удари има както по ръчичките, така и по крачетата на детето, те не били послесмъртни. Кончината е била предизвикана по особено мъчителен начин.


Снощи майката е разсъблякла детето си, докарано преди това облечено и гримирано. Тя самата е направила оглед на телцето, за да се убеди какво й е било причинено.

Утре Бургаският окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на Атанаска Георгиева.

Сем.Тодорови са убедени, че майка й Светла и сестра й Северина са съучастнички – поне в прикриването на извършеното вече престъпление.

Евалина и Веселин Тодорови имат и по-голяма дъщеря - Катя, която е на 16 години. От първия си брак Весо Германеца има син Методи, който се грижи за жена му и двете дъщери, когато се налага бизнесменът да отсъства за дълго от дома.

В четвъртък следобед четиримата са били в апартамента, докато Алекс играела навън.
Снощи се появиха чудовищни версии, че е възможно телцето да е било подхвърлено в квартирата на Атанаска, докато тя е била изведена в РУП-Поморие за разпит между 12 часа наобед и 16 часа, когато се върнала и отключила стаята. Атанаска няма адресна регистрация в Поморие, затова оттам са я извели доброволно общински служители.

"Проверете кой е собственик на помещението, кой още може да има ключ за него, горе са 4 стаички - на всеки апартамент от входа по една. Ние допускаме, че е имало някакъв голям скандал долу на 4-тия етаж в сем.Тодорови и там нещо да се е случило", заяви в телефонен разговор с Флагман.бг анонимен източник, чийто номер сме записали. В апартамента следобед влизало медицинско лице, излизало. Оказа се, че тая версия е отпаднала. Медицинските лица са били две - хирург и рехабилитатор. Визитата им била във връзка в направена на Евалина коремна операция в понеделник - поради настъпили усложнения.

"Никога не сме вдигали скандали, тази жена отгоре включваше телевизора си в 5 часа сутринта до дупка и ни подлудяваше, правеше го напук, но нищо не сме й казвали", заяви Евалина Тодорова днес пред Флагман.


related

новини бг 3162168014946532819

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item