stoineff

6.8 по Рихтер разтърси около 22 милиона души в Мексико Сити

Мексико сити е разлюлян от мощно земетресение

Около 22 милиона души живеещи в англомерацията Мексико Сити усетиха разтърсващо земетресение. Европейско-средиземноморския сеизмологичен център предаде, за трус с магнитуд от 6,8 по Рихтер, а американските сеизмологически агенции пък , казаха че става въпрос за 6,4 по Рихтер.

Най-близкото населено място е градчето Текпан де Галеана в южния щат Гереро. То се намира на 17 км от епицентъра и на 3000 км от столицата Мексико Сити.

В многомилионния град, чието население е около 20 млн. души, трусът е бил усетен. Разлюлял се е и курортът Акапулко. Сградите в столицата силно са се разлюлели, съобщава Би Би Си.

Засега няма данни за ранени и загинали хората. Паниката, обаче, е била голяма и служители в офиси с централната част на Мексико Сити са се разбягали ужаесени навън.

Мексико Сити се намира над три континентални плочи и трусовете там са често явление. През 1985 година най-малко 10 000 души загинаха в мексиканската столица при трус със сила 8,1 по Рихтер


related

Свят 1457019062764215892

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item