stoineff

Парада Победы - 2014 г. (LIVE)

Парада Победы - 2014 г.

На 9 ти май 1944 година по време на Втората световна война в Берлин е подписана отделна капитулация на Германия пред СССР от фелдмаршал Вилхелм Кайтел, генерал-полковник Ханс-Юрген Щумпф и адмирал Ханс-Георг фон Фридебург.

 Съветският маршал Георгий Жуков подписва от името на Сталин, а британският маршал Тедър от името на Дуайт Айзенхауер.
9 - май - "Парада Победы" 2014 г. Днес в 10 часа московско време ще започне парада. Днес се навършват 69 години от от подписването на договора. Тази година събитието ще бъде посетено от 11 000 души, повече от сто военни техники на съвременното военно оборудване (Което включва не само ракети с внушителни размери, но също така и военни иновации от KAMAZ), около 70 самолета и хеликоптери, на които работят най-добрите руски пилоти.


Като част от механизирана бронирана колона ще мине "Тигър", БТР-82А блиндиран износоустойчив "Тайфун", T-90A танкове, многоцелеви ракети "Хризантема-S" самоходни гаубици "MSTA-S", ракетни зенитни системи "Бук- М2 "и" Тор-M2U "ракетен пистолет" черупката-C1 "ракети" Искандер-М "и" Топол-М ", както и установки за система за противоракетна зенитно S-400" Триумф ".
След тях над Червения площад продължат 69 модерни самолети на руските ВВС, включително атакуващите хеликоптери Mi-28N "Нощен ловец" и Ка-52 "Alligator". Ще могат да се видят AN-22, AN-124 и IL-76, МиГ-29 SMT ветерани и МиГ-31, Су-24M бомбардировачи и Су-34 свръхзвукови стратегически бомбардировачи Ту-160 и турбовитлов Tu-95.







Началото:


"В чест на победата над Германия във Втората световна война насрочвам на 24 юни 1945 година в Москва на Червения площад военен парад на Действащата армия, Военноморския флот и Московския гарнизон - парад на победата.
В парада да вземат участие: представителен полк на фронта, представителен полк на Наркома на отбраната, представителен полк на Военноморския флот, военните академии, военните училища и войската на Московския гарнизон.

Парада на победата да приеме моят заместник маршалът на Съветския съюз Жуков.

За командващ парада на победата назначавам маршала на Съветския съюз Рокосовски.


Общото ръководство по организацията на парада възлагам на командващия войските на Московския военен окръг и началник на Московския гарнизон генерал-полковник Артьомов.

Върховен главнокомандващ,

маршал на Съветския съюз

Йосиф Сталин"

Сталин наблюдава парада от трибуната на Мавзолея на Ленин на Червения площад заедно с Вячеслав Молотов, Михаил Калинин, Климент Ворошилов, Семьон Будьони и други членове на ЦК на КПСС.

Сталин наблюдава парада от трибуната на Мавзолея на Ленин на Червения площад заедно с Вячеслав Молотов, Михаил Калинин, Климент Ворошилов, Семьон Будьони и други членове на ЦК на КПСС.




Интересни подробности

- Командващият парада маршал Константин Рокосовски язди черен кон, а приемащия парада маршал Георгий Жуков бял кон.

- Парадът завършва с хвърлянето от колона съветски войници на 200 германски военни знамена и щандарти под ударите на барабани на специална платформа пред Мавзолея на Ленин, на чиято трибуна се намира Йосиф Сталин.

- Първото хвърлено знаме е щандартът на 1-ва СС дивизия Лайбщандарт СС Адолф Хитлер.
По време на парада вали дъжд, поради което в него не вземат участие военновъздушни сили.

- Редица източници твърдят, че Сталин не приема парада, тъй като не може да язди кон. (Според трактовката на Виктор Суворов това не е така, а Сталин не се е чувствал краен, т.е. пълен победител, а такъв само в тази война. За него истинската победа била тази, при която комунизмът ще се наложи над целия свят чрез световна пролетарска революция и Червената армия. В такъв случай Сталин щял да приеме парада на победата над фашизма, капитализма и империализма на бял кон пред мавзолея на вожда на Октомврийската революция Владимир Илич Ленин.)


-Парадът на победата е насрочен на (22 юни)-деня, в който се навършват 4 години от началото на най-мащабната военна операция в историята „Барбароса“ (виж Фридрих Барбароса и Трети кръстоносен поход).

- Парадът на победата се провежда в деня (24 юни), в който избухва Големият пожар в Москва и интересите на Райха и неговите съюзници в Съветския съюз са поети от посолството на Царство България в Москва.

- Под командването на маршал Георгий Жуков е спечелена Сталинградската битка, вследствие от която е разгромена и пленена 6-та армия на Вермахта.

Гледайте онлайн на живо: http://stream.1tv.ru/live

related

Свят 1015314246372568352

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item