stoineff

22 - ма българи са измамени по схема за работа в Англия


Българи са измамени и са в немилост далеч от Родината. 22-мата нашенци, са подмамени в схемата с обещания за работа в Англия, разработена с участието на бившия полицай от ОД на МВР Благоевград Георги Прегьов, съобщава Struma.com.

Сайтът съобщава още, че Прегьов е част от схема с участието на банкери, превозвачи, българи живеещи от години в Англия, както и жена на име Ася, които подмамват чрез сайт за обяви и скайп, кандидати за работа в чужбина.


Ето какво пишат измамените българи от Англия:


Пристигнахме в Лондон на 16.03 2014 г. На Viktoria station ни посрещна въпросния г-н Прегьов, за които вие многократно пишете и ви благодарим за вашето разследване ,защото няма кой да ни помогне . Та каква е историята. Всички ние 11 човека в едно барче му "връчихме" по 300 паунда, така както бяха поискали от нас . С осигурен от Прегьов бус, за чийто шофьор платихме по още 40 паунда, ни закараха в нещо като хотел, а всъщност мизерно общежитие в град Нюкий Newquay, област Корнуол. Това беше помощта на Прегьов. Бяхме на работа " цели " два дни, на следващия и последващия след пристигането ни. И толкова. После от Прегьов само лъжи, лъжи и лъжи и то, когато е в настроение да разговаря с нас по телефона, докато стигнем до окаяното положение, в което сме сега - гладни, без пари и без работа. В общежитието в Нюкей, където сме ние 11-те, има още 11 от предишната седмица, които също са в нашето положение - също ужилени от Прегьов и компания", ще ви бъдем благодарни, ако успеете да ни помогнете и тези хора, навързани в схемата, си получат заслуженото, се казва в писмото на жертвите.

Ужилени, които са успели да се върнат в България, разказват едно и също нещо - добре отиграна схема за прецакване, без доказателства. Няма документи за дадените пари, всичко се плаща на ръка, така че вероятно Прегьов и неговите хора си мислят, че са недосегаеми. По време на великденските празници Прегьов се свързал с екип на Struma.com с нас с искане да чуем неговата гледна точка, обаче във въпросната неделя, за когато е била уговорена срещата той не се е появил.

Факт е, че групите с кандидат-гастарбайтери пристигат в Лондон само в неделя и ексченгето е бързало да се прибере, за да посрещне и вземе парите на гастарбайтерите на спирката в Лондон. Млад мъж застана с лицето си, за да разкаже за преживяното. Той подробно описва играчите във "фирмата" за намиране на работа. Все едно и също. Сайт-Скайп-плащане в България, плащане на спирката в Лондон, плащане на шофьори, на хотелиери, на собственици на къщички и няма работа. Глад и мизерия за подмамените. Прегьов ни обясни, че имал фирма, която помагала на кандидатите за работа. Вадил им документи, карти и т.н и ги представлявал в банките, тъй като никой от пристигащите в Англия не говори английски / а той със сигурност е перфектно говорящ /, банкерите не обръщали внимание на тези ,които не говорят, заяви Прегьов

За действията на Прегьов и компания, е информирано външното ни министерство, в Англия част от ужилените от фирмата тази седмица ще се срещнат с посланика ни там с посредничеството на наши хора, за да намерят изход от бедственото положение. На гастарбайтерите помага българин, които от години живее в Англия ,с когото ние сме във връзка. Веднага след празниците ще проверим докъде е стигнал сигналът до българското външно министерство. Разследването ни продължава. Очакваме още ужилени, по трасето България - Лондон с участието на уволнения от ОД на МВР Благоевград Георги Прегьов.

related

Свят 2376490863261004105

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item