stoineff

Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван


Близки и приятели на четиримата 20-годиши младежи, претърпели тежка катастрофа преди дни край Луковит, създадоха Фейсбук група за подкрепа и справедливост.


На 5 май сутринта, четирима младежи от Плевен претърпяват тежък инцидент на пътя София - Русе, между Луковит и с. Петревене. На място загиват двама от младежите, возещи се в една от леките коли, участващи в инцидента. Останалите двама са тежко пострадали.

„Пиша Ви от името на приятелите и близките на четирима 20-годишни младежи от Плевен, които претърпяха тежък пътен инцидент сутринта на 05.05.2014 г. Техните имена са Владислав, Николай, Цветелина и Иван - Влади и Ники почиват на място, Цвети се бори все още за живота си, а Иван е с тежки фрактури, но без опасност за живота си", обръщат се към медиите близки на младежите.

Те разкриват подробности около случая: Последен модел BMW се врязал челно в реното, управлявано от младежите. След удара водачът на BMW-то прави опит за бягство, но скоро го откриват в циганска къща наблизо.

Той е неправоспособен водач, участва в група за кражби на цветни метали и има 93 заявителски материала и 15 съдебни производства.

 Имаше хора, които казаха, че това е било екзекуция, заяви майката на Влади. Родителите призовават свидетелите да се обадят в полицията, за да разкажат какво с видели. Майките, които са юристки, се притесняват, че може някои да закриля шофьора на скъпия автомобил и така отново да му се размине. Майката на Влади се притеснява да не се появи някой, който да манипулира техническата експертиза.

Според наблюдаващия прокурор по делото Валентин Вълков, 30-годишният мъж, който ударил младежите, през 2012 г. е излежал последната си присъда. „Нямаме данни да е работил някъде. Шофирал е скъпа кола, без да притежава свидетелство за правоуправление”, заяви прокурорът. По думите му мъжът е в следствения арест на град Ловеч и е привлечен е като обвиняем. Няма как това лице да не бъде осъдено, увери прокурор Вълков. Става ясно още, че първоначално младият мъж се опитал да прехвърли вината за катастрофата на неговата приятелка, която се е возила до него.

Целта на създателите на групата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван" е да се даде гласност на тази история, за да не се превърне тя в поредната безнаказана трагедия по пътищата на България.

related

новини бг 5924812756771720271

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item