stoineff

Катастрофа - Пътнически влак удари камион, има пострадали


Снимка катастрофа влак
Снимка на влака който е помел камиона - Дарик

Пътнически влак е блъснал товарен автомобил в района на индустриалната зона в град Септември. От БДЖ съобщиха, че тежкотоварният камион е преминавал нерегламентирано през жп прелеза.


По първоначална информация вследствие на сблъсъка има пострадали пътници, а също така е леко пострадал и локомотивният машинист, обслужвал влака. Пострадал е и водачът на тежкотоварния камион, както и други лица, пътуващи в камиона.

Около 16:45 ч. при опит да премине нерегламентирано железопътен прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация със звуков и светлинен сигнал, намиращ се преди гара Септември, тежкотоварен камион е ударил пътнически влак, пътуващ по маршрут София – Пловдив. Влакът е бил обслужван от тривагонна електрическа мотриса "Дезиро”.

Екипи на Спешна медицинска помощ незабавно са се отзовали на мястото на сблъсъка и някои от по-тежко пострадалите са транспортирани към най-близката болница в Пазарджик. На място има екипи на полицията в Септември, съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов.

Поради инцидента движението на влаковете между София и Пловдив е временно преустановено. За пътниците от влака е създадена организация за превоз с автобуси до Пловдив. В резултат на удара влакът е дерайлирал, очаква се движението да бъде възстановено късно тази вечер.

Към мястото на инцидента в момента пътуват заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, заместник-изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД инж. Чавдар Трендафилов, генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” инж. Милчо Ламбрев, заместник-генералният директор инж. Златин Крумов, главният ревизор по безопасността инж. Бисер Минчев

related

Пловдив 2428197829652113854

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item