stoineff

50 милиона евро за 5 дни са похарчили българите в Гърция


Около  50 мил. евро са изхарчили българите в Гърция само за почивните дни от 1 до 6 май, показват изчисления на туристически агенции, цитирани от „24 часа”.

 Според Гранична полиция 260 000 нашенци са преминали в южна посока границата ни за празниците, от тях поне 85 000 са били за повече от една нощувка.

Средно българинът харчи в Гърция по 400-500 евро за спане, кафе, ресторанти и сувенири. Това прави около 40 милиона евро. Другите 10 милиона са оставени от прескочилите браздата за един ден, без преспиване, които харчат средно по 50 евро.

Съседите привличат нашенците с атрактивни пакети, добро обслужване и качествена храна. Навсякъде в ресторантите менютата са и на български език, а и келнерите опитват да се разберат с по няколко думи с гостите си.

Така за пореден път туризмът в съседните ни държави печели по празници много повече от българския, който пък разчита на пенсионери от Западна Европа, за да напълни хотелите си. Ако се пресметнат и пътуванията на българи до Турция, Македония и Сърбия, със сигурност похарчените от българи пари ще достигнат 100 милиона евро

related

туризъм 3060922880382798014

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item