stoineff

Българин на 25 годни печели по 3 милиона седмично от PokerStars


Клуб в Лас Вегас. Чува се предизвикателство. „Имате 100 000 долара и един час, за да ни организирате най-големия купон в града. Какво ще кажете?“ Шестдесет минути по-късно австралийският предприемач от български произход Даниел Цветкоф и компанията му от тузари и хрантутници купонясват в апартамента на Плейбой в хотел Палм. Цветков пие шампанско „Кристал“ направо от шишето и релаксира в басейна, докато голи момичета шмъркат кока от гърдите си и го канят да последва примера им.
Цветков е само на 25 години. Може да има всяка жена, която си поиска с едно щтракване на пръстите. Разполага с личен самолет, кара ламборджинита, ферарира, ролсройси, бентлита, ферарита, а стойността на имотите му възлиза на милиони долари, пише в. "Дейли Мейл".

В онази септемврийска нощ в Лас Вегас през 2008 г., той въобще не е и подозирал колко близо лети до слънцето и колко катастрофално ще се удари в земята. Днес, за първи път, нова книга разказва историята за невероятния възход и падението на „програмиста“ с български корени от Австралия, който „изгради“ онлайн покера в Америка, а след това го срина.

„Алигаторска кръв“ на Джеймс Лийтън разказва какво се случва през трите години след онази септемврийска нощ в Лас Вегас – Цветков влиза в програма за защита на свидетели, банкрутира, става мишена на мафията, заплашен е от затвор. След това става информатор за ФБР и човекът зад „черния петък“ за онлайн покера.

На 15 април 2011 година американските власти затварят най-големите покер сайтове в САЩ – PokerStars, Full Tilt и Absolute Poker, поради обвинение за пране на пари. Запорират се 75 банкови сметки в 14 страни, а милиарди печалби, рейтинги и лични богатства изчезват безследно.

Филмовите права върху книгата са вече купени от Робърт Лукетич, режисьорът зад филми като „21“ и „Професия блондинка“. А историята на Даниел си е наистина сценарий от Холивуд.

Той е роден в Ъпсиуч, Австралия. Родителите му са български имигранти. Като малък Даниел е тихо момче, което е трябвало да търпи подигравките на другите. Кеофициентът му на интелигентсност е стиогал до небето, но не е имал никакви социални умения. Затова той се отдава на компютрите и вече на 13 години управлява свой собствен бизнес за уеб дизайн.

На 16 той изработва анимационни клипчета за the New York Times online. Завършвайки училище през 2000-та година, той вече е разработил софтуер за сигурни разплащания по интернет. Изобретението му не е могло да се появи на бял свят в по-добър момент. Интернет продажбите тъкмо започвали да набират популярност.

През 2004 година Цветкоф се среща със Сам Шака, адвокат, по-стар от него с 12 години, който е имал бизнес нюх – нещо, което програмистът нямал. Така се родил бизнесът за разплащания Интабил. Благодарение на тяхното партньорство Цветкоф се запознава с Никол, асистентката на Шака, която става майката на двете му деца.

През 2006 г. на техническо изложение в Ню Йорк Цветкоф и неговите умения привличат големите играчи зад онлайн покера. В същата година е бил обнародван акта Акта за незаконния интернет хазарт, което се окяазало перфектната буря за Интабил. Според Акта трансфера на пари по интернет за залози в игри на късмета е незаконен. Компаниите за онлайн покре на свой ред твърдят, че покерът е игра на уменията.


Повечето компании за интернет разплащания се оттеглят в резултат на разпоредбата, страхувайки се от незаконносттта на бизнеса, който тъкмо започвал да се устремява към своя пик. Цветкоф и Шака чакали само това и се въползвали от възможността. Те подписват с три големи сайта PokerStars, Full Tilt Poker and Absolute Poker. Месеци по-късно Цветкоф печели по 3 милиона долара на седмица. През 2008 година той е включен в Списъка на младите богаташи на Business Review Weekly, а състоянието му се оценява на 80 милиона долара.



Проблемите на Цветкоф започват през 2009 г. Тогава само за няколко месеца интернет-империята му рухва От богат милионер той се превръща в човек, който бяга от закона. Искът по най-различни обвинения срещу него е за $540 млн., като максималното наказание, което би могъл да получи за тези обвинения, е 75 години затвор.

За да извади сина си от ареста, баща му - Ким Цветкоф, ипотекира къщата си в Бризбейн и плаща $1,17 млн. гаранция. Излязъл на свобода едва преди месец, Даниел подготвя отмъщение. Той сключва споразумение с щатските власти и предава далаверите на покер сайтовете. Според американските медии това е един от най-големите успехи на ФБР през последните години. Самите федералните агенти твърдят, че Цветкоф знае как да достигне до всяка интернет сметка и да разкрие кой е реалният й притежател.

related

Онлайн казино 1289044177059519355

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item