stoineff

Двама убити и поне осем ранени при престрелка в Славянск

slaviansk

Най-малко двама са убити, а осем са ранени при престрелка в Семьоновка. Води се бой, украинската армия не се решава все още да тръгне в настъпление, а обстрелва позицията на проруските сили от разстояние, съобщава Lifenews.ru.


Украински силови структури атакуват блокпостове на силите за самоотбрана около Славянск, съобщава представител на щаба за самоотбрана на града.

Блокпостовете са атакувани по периметъра на Славянск. Водят се боеве, в резултат от които петима опълченци са сериозно ранени. Съобщава се, че армията се опитва да блокира града. „Вече сме затиснати в плътен пръстен, магазините се затварят, продукти няма, няма с какво да се търгува” – каза представител на опълченците.
/
"В операцията участват и бойци от "Десен сектор", те блокират линейките. Активисти от самоотбраната съобщават за десетки убити. Пред очите ми изнесоха няколко ранени от една сграда. Стреля се от БТР-и и големокалибрени картечници и се чуват взривове. Ситуацията е много напрегната", съобщава кореспондентът на сайта Сергей Голяндин.

Семьоновка е обсадена, военните части са дошли откъм селцето Малиновка.

На местните хора се дава само хляб от градските пекарни. В града не се допускат камиони с продоволствия. Има информация, че под обстрела са попаднали и деца. Според данни на активисти от самоотбраната в близкото селце Червоний Молочар са се приземили около 30 десантчици, които са се отправили към размирния Славянск.

Междувременно, властите на Украйна решиха временно да затворят КПП на държавната граница, съобщава сайтът на МВнР на Украйна.

„На министерството на външните работи е наредено да информира дипломатическите представителства на чуждите държави в Украйна, както и дипломатическите представителства и консулските учреждения на Украйна за временното затваряне на контролно-пропускателните пунктове” – се казва в съобщението.
По-рано Украйна, след смяната на властта в страната и присъединяването на Крим към Руската Федерация, престана да пуска през границата мъжете-руснаци.


related

Украйна 2043850465952963686

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item