stoineff

Александър Ковачки се е самоубил с ловна пушка


Братовчед на минния бос Христо Ковачки се самоуби в столичния хотел „Шипка”, съобщава viaranews.com. Тялото на 50-годишния Александър Ковачки е намерено облято в кръв завчера в една от стаите на хотела.

 Извикана е веднага полиция и екип на Спешна помощ, които са регистрирали смъртта му. Веднага е започнато разследване. Александър Ковачки се е прострелял с пушка. Смята се, че тя е наследена от баща му, който е бил ловец.

Александър Ковачки е трети братовчед на крупния минен и енергиен бос Христо Ковачки, родом е от самоковското село Маджаре. През последните 15 години той е работил като сервитьор в хотел „Олимп” курорта Боровец, където е уважаван от колеги и клиенти. Близки, колеги и приятели на сервитьора бяха потресени от новината.

Преди злополучното събитие Александър Ковачки е бил в Самоков, решил да хване автобус за София и да си наеме стая точно в хотел „Шипка”, обяснявайки на семейството си, че излиза по работа. От стаята позвънил на свои близки приятели за няколко финални думи, казал им е къде се намира в дадения момент и споделил, че ще сложи край на живота си, след което прекъснал разговора. Познатите веднага набрали 112 и съобщили за намеренията на приятеля си, подозирайки, че говори за сериозни действия, а не става дума за някаква безвкусна шега. Но вече било късно.

По непотвърдена информация изборът на мястото за самоубийството не е случаен. Хотелът е част от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военнопочивно дело”, към които е работил допреди седмици Ковачки. Той е с дългогодишен стаж в сферата на туризма, като обслужващ персонал в хотел „Олимп” в кк Боровец. Хотелът е на пряко подчинение на Агенцията и Министерството на отбраната, които преди няколко дни са прекратили трудовите си правоотношения с него и останалите му колеги в бранша, пише viaranews.com.

Познати на самоубилия се мъж споделиха, че той е казвал пред тях, че обмисля да сложи край на живота си, което съвсем естествено те не приемали като сериозно намерение и често го успокоявали, че нещата ще се наредят.

Вероятно мястото на самоубийството е преднамерено и демонстративно. По непотвърдена информация самоковецът оставил и предсмъртно писмо, в което обяснява действията си.

”Много ще ни липсва като професионалист и приятел”, казаха колегите му. Негови близки пък обясниха, че допреди два дни е бил на работа и с нищо не е издавал, че ще сложи край на живота си.

Александър Ковачки е имал много добри родители, които скоро са починали. Баща му Рангел Ковачки е дългогодишен горски служител, а майка му – готвачка в почивни станции. Живял е сам на квартира в Самоков, за да е по-близо до работното си място. Жена му живее и работи в София, рядко са се виждали.

Кметът на самоковското село Маджаре Иван Марков не можеше да повярва, че това се е случило. ”Като чух новината, ми прилоша. Той беше изключително добър и честен човек. С всички беше приятел. С никой не се е карал. След като починаха родителите му, отиде на квартира в Самоков. Никога не е показвал, че има някакви проблеми”, разказва пред viaranews.com кметът Иван Марков.

related

Регионални 179909266881223264

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item