stoineff

В ДАНС е подаден сигнал срещу Бойко Борисов, относно банковата криза

Срещу Бойко Борисов е подаден сигнал. Получено е обаждане на откритите телефони и имейл в Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ . 

Това  съобщава БГНЕС позовавайки се на източници от агенцията.
Сигналът е постъпил по време на визитата в ДАНС на  главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Цветлин Йовчев и директорът на ДАНС Владимир Писанчев.

Бойко Борисов


През последната седмица Борисов многократно повтаря, че държавата е фалирала и, че има нужда от МВФ. БНБ вчера призова политиците да се държат разумно, а всички финансови експерти твърдят, че в страната няма банкова криза, припомня БГНЕС.


Днес ДАНС задържа още три лица за уронване престижа на банковите институции в страната. Лицата са задържани в София. Акцията е извършена тази сутрин. "Работи се на пълна пара", са заявили пред БГНЕС служителите от държавната агенция, отговарящи на откритата телефонна линия за сигнали на граждани.

От вчера в ДАНС са получени стотици сигнали. "Има много смислени сигнали, които помагат", казаха още от агенцията.


Телефонната линия за сигнали на граждани получили съобщения – SMS или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки бе открита вчера. Това стана, с цел да се установят виновниците за дестабилизиране на банковата система. Сигналите се приемат на телефон 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на имейл адреса на ДАНС.

От тази сутрин се провежда масирана акция за задържането на десетки лица, които в петък участвали в създаването на опашки пред няколко банки в столицата. Това съобщиха източници от службите за БГНЕС.
Съвместната акция е по нареждане на главния секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров и на директора на ДАНС Владимир Писанчев.

Службите имат точна информация, че в петък едни и същи лица са се редили многократно на опашки пред банки без дори да имат влогове в съответната финансова институция. Единственото нещо, което те са правили като дойде техния ред е да питат какъв е лихвения процент и кога е удобно да си открият банкова сметка.

Част от тях са повтаряли тези действия по няколко пъти в една и съща банка.

Службите разполагат със записи от охранителните камери пред клоновете на банките, на които се виждат лицата на участващите в опашките хора. От службите са уточнили пред БГНЕС, че в тази акция са участвали и два сайта.

Вчера бяха извършени два ареста – в Русе и в столицата.

related

Политика 6139972773755397384

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item