stoineff

ЖИВЕЙ АКТИВНО! отново ще обедини най-големите звезди в българския спорт


Александра Жекова затваря улици за велопоход, Тереза Маринова бяга по Витошка, а Йордан Йовчев участва в пешеходен поход в подкрепа на инициативата


На 22 юни 2014 г. ЖИВЕЙ АКТИВНО! отново ще обедини най-големите звезди в българския спорт, които ще застанат рамо до рамо с кмета на София Йорданка Фандъкова, Нестле България и хилядите участници в инициативата посветена на балансираното хранене и движението.


Легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев, олимпийската и световна шампионка Тереза Маринова, сноубордискатата Сани Жекова и емблематичният волейболист Евгени Иванов-Пушката ще бъдат само част от звездите, които ще вземат участие в мащабната инициатива. ЖИВЕЙ АКТИВНО! се организира от Нестле България и по традиция се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София като част от кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и звездите на българския спорт ще покажат на всички, които се присъединят към спортния празник, колко приятно може да изкарват времето си с балансирано хранене и активен начин на живот, като ще ги призоват да използват възможностите за спорт и отдих, които им предлага града. Деветото поредно издание на инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще придобие още по-мащабни размери и ще стартира от 3 точки в столицата точно в 10:00 часа – от Театър „София“, от ъгъла на бул. „Витоша“ и ул. „Солунска“ и от НДК.


„Тези, които се движат активно, са по-здрави, спят по-добре, по-спокойни са, по-уверени, по-щастливи, по-енергични, дисциплинирани, по-продуктивни и генерално по-успешни. Вярвам, че активният начин на живот и балансираното хранене са много важни и приятни като емоция”, споделя Сани Жекова и призовава всички да се включат в деветото издание на инициативата. За да даде личен пример, тя ще поведе велопохода от театър „София“ до НДК. Традиционният пешеходен поход ще бъде поведен от кмета на София Йорданка Фандъкова, а олимпийската ни шампионка Тереза Маринова ще даде старт на бягане с препятствия по бул. „Витоша“ от ул. „Солунска“ до НДК.


Тази година за пръв път в историята на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, феновете на активния начин на живот имат възможност да участват в създаването на инициативата и да бъдат част от екипа на организаторите. 9 локации в Южен парк, на които ще бъдат организирани различни активности, спортни състезания и игри за балансирано хранене и готвене, очакват всички фенове на активния начин на живот тази неделя. Предложените от доброволците атрактивни и непопулярни за България спортове лакрос и Ultimate Frisbee и новото течение в спортния свят CrossFit са само част от идеите на феновете на инициативата, които ще бъдат включени в програмата й. ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще предложи възможност и на всеки, който се интересува от балансирано хранене да научи повече от специалиста по хранене - д-р Райна Стоянова и да чуе нейните полезни съвети за поддържане на добро здраве. Кулинарни демонстрации и консултации ще проведе Йоли от 24KITCHEN.

На локацията „Здрави деца в България“ в Южния парк Тереза Маринова ще води и състезания по детска атлетика, а Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов ще влязат в ролята на съдии и учители във волейболните състезания. Състезания, концерти, спортни активности, игри в областта на балансираното хранене и активния начин на живот, викторини и семейни състезания са само част от изненадите, които тази година организаторите са подготвили за най-активните.
Концерт с участието на Део, Лео, Играта, Рафи, Жана Бергендорф, Теодора Цончева, Павел и Венци Венц, Тодор Гаджалов и Мартин Кутрулев от X Factor ще отбележи завършека на активния 22 юни.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!


Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България, най-голямата хранителна компания в страната. Тази година Нестле празнува 20 години в страната, през които се наложи като социално отговорна компания, която подкрепя множество каузи, значими за Българското общество. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.
От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес, повече от 170 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.
Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, www.sportal.bg, www.actuactualno.com и www.zdravoslovnohranene.com .

related

Спорт 8056285705863114313

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item