stoineff

Поне десет са загиналите при потопа във Варна

Последни новини. Поне десет души са загинали след потопа във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град, съобщиха от полицията в града.



От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Според други данни загиналите са 10 души, а се издирват се още хора. Това са потвърдили от полицията пред БНТ. Сред загиналите има и деца.

По-рано беше съобщено, че след обилните валежи тази вечер във Варна е потвърдена смъртта на мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово". Първоначалната информация беше, че се издирват четирима души.






Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала.




Приливна вълна с височина 3 метра е заляла „Аспарухово“, съобщи по Нова тв жителка на квартала.


От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

В район "Аспарухово" е наводнена централната зона, което възпрепятства движението на градския транспорт, съобщи Максим Тодоров от общинската фирма "Градски транспорт". Със закъснение с около 40 минути се движат автобусите по няколко линии в града и околностите. На ул. "Николай Ханчев" има закъсала кола, която пречи на прибирането на тролейбусите в депото, работи се по отстраняването на проблема. Огромна водна маса се е събрана в района на гаровия площад в града.

Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Повече от улици са наводнени, има закъсали автомобили. Има сигнали за паднали клони, наводнена е детската ясла в квартал "Аспарухово". Два екипа на общината и работници от частна фирма започват работа по отводняването, съобщи БТА.

потоп-във Варна

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър.

Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

потоп-варна

Вследствие на обилните валежи 30 къщи в Килифарево са наводнени, 11 души са били евакуирани от покривите на засегнати от проливните дъждове сгради. Към момента ситуацията в града се нормализира. Продължават обходите на служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на полицията, съобщи МВР.





related

новини бг 3100539374152519010

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item