stoineff

Смъртта на Паоло не е инцидент, а следствие

Смъртта на Паоло не е нелеп инцидент, а следствие. В нашата родина от доста време се шири безнаказаност и чувството за безнаказаност.

 Доказателства за това колкото щеш. Поне 1000 души умира при катастрофи в България годишно. Не ми се рови в статистиката за ражданията за да направя сравнение. Истината е, че никой не пази децата по пътищата. Всички бързаме, в неизвестна посока.

Още едно доказателство е последната статия в "Марица" изпратена от техен читател. Ето какво публикува пловдиското издание.
автомобил на пешеходна алея

"Трагедията с 4-годишния Паоло, прегазен в пешеходната зона в Стара Загора може да се повтори и в Пловдив, моето внуче за малко не бе прегазено на 17 май от автомобил до Цар Сименовата градина.

 Това алармира, притеснен читателят на Марица.бг Атанас Петров. Човекът бил потресен от смъртта на момченцето в Стара Загора и смята, че масово в големите градове автомобили шарят из алеите по парковете.

Ето какво разказа Атанас Петров пред Марица.бг:

На 17 май в събота се разхождахме в Цар Симеоновага градина и тръгнахме да се прибираме към колата с внучето, което е на 4,5 годинки. Спряхме точно на пешеходната зона над подлеза, която се явява зад гърба на Община Пловдив. Там по средата на алеите има островче затревена площ и детето обикарляше с колетото. Издведнъж така и не разбрахме откъде се появи кола. Смятаме, че е дошла откъм самата градина. Насочи се право към детето, аз викнах и хукнах да си предпазя детето. Автомобилът - ситроен с № РВ 15 00 КВ спря точно до него, на две педи. Внучето се промуши между автомобила и градинката и продължи. После ме попита: Дядо, защо тази кола е тук? Какво да му отговоря?!?

В същото време от колата излезе един възрастен господин над 70 години, спокойно си слезе надолу и влезе в кафенето до общината. Вътре в колата остана да го чака жена му.
Аз умишлено не отидох да се разправям, възрастни хора, нопредставете си какво щеше да стане, ако този възрастен човек беше прегазил внучето ми? Това межу да се случи и на други хора, ежедневно в този район на пешеходната зона сноват коли и никй не ги закача, предупреждава Атанас Петров. Той е направил снимки по време на инцидента. Не съм целял да заснема колата, просто си снимахме внучето и изведнъж се появи тази кола, обяснява читателят.
Г-н Петров пита къде са контролните органи, които трябав да следят за реда?
Марица също се обръща към общината, КАТ и общинския инспекторат, за да изясни кой трябва да се грижи, колите да не застрашават живота и здравето на децата по парковете на Пловдив."

Използвани материали от: http://www.marica.bg/ 

related

Пловдив 7079836596202308117

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item