stoineff

Извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента


Последни новини. Провежда се извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, на което се обсъжда актуалната политическа обстановка в страната и се набелязват мерки за излизане от политическата криза.

 Очаква се членовете на КСНС да постигнат съгласие относно датата за произвеждане на предсрочни парламентарни избори, неотложните задачи, които предстоят пред парламента и правителството, провеждането на референдум за изборните правила.


В същото време пред Президентството са се събрали десетки протестиращи. Те видимо са около 50 души, като са разделени на две групи: от едната страна са гражданите, които искат да седнат на една маса за преговори с политиците, а от другата са хората, които повече от година искат оставката на правителството. Сред събралите се присъстват и симпатизанти на ПП „Атака”, които държат плакати с надписи „Оставка” и „Избори на 27 юли”. Симпатизанти на „Движение за национално единство и спасение” държат плакати, на които пише „Да не се делим”, „Единни за България”, „България е една на всички ни”, „България е силна, когато е единна”. Полицейското присъствие в района на Президентството е засилено.

На влизане в сградата на Президентството никой от народните представители и министрите не спряха за коментари пред журналистите. Единствено лидерът на ПП „Атака” изказа мнението си пред медиите. Според него предсрочни парламентарни избори могат да се проведат още на 27 юли, като за това е необходимо да се промени изборният закон, особено точката, която касае избирателния ценз. „Не може неграмотни хора да гласуват. Това е категорично неприемливо. Президентът иска електронен вот – кой неграмотен човек ще може да гласува електронно. За това трябва да има основно образование, да можеш да четеш и да пишеш и тогава да имаш право на глас. Да има задължително гласуване, а не в мажоритарен вот и електронно гласуване”, призова Сидеров. Според него, задължителното гласуване е полезно, защото то ще размърда гражданите. Той подчерта, че няма никакъв проблем ПП „Атака” да участва в консултации, стига останалите участници на срещите да знаят какво искат, тъй като един ден казват едно, в другия ден се отдръпват. П думите му, основните политически сили, президентът и премиерът са длъжни да се произнесат. „Пламен Орешарски също трябва да каже, кога ще подаде оставка. Не може да стои и да мълчи, при положение че всички партии казват, че него подкрепят”, каза още Волен Сидеров. Той е за бърза оставка на правителството и за бързи избори. „Не виждам причина да не проведем избори, при положение, че мандатоносителят каза, че не подкрепя правителството. При положение, че другата партия не го подкрепя, тогава за какво те в момента се отдръпнаха? Това е въпросът, който в момента трябва да се отправи към Станишев, Местан и Борисов”, допълни още Волен Сидеров.

related

Политика 9187981186113702190

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item