stoineff

Сиси ще плаща с 60 000 по - малко и му връщат единия мерцедес

Сиси-Перник


Серийният убиец Станислав Ангелов - Сиси ще плаща с 57 хил. лв. по-малко от парите, които е изкарал от лихварство. 

Това е записано в решението на Върховния касационен съд отпреди месец по делото срещу него за пране на пари. Освен това му връщат един от мерцедесите, който трябваше да му бъде отнет в полза на държавата.

Решението на последната инстанция става факт, след като Сиси се съгласява да свидетелства по делото срещу Килърите от Перник, чиито водач според прокуратурата е бащата на Райко Кръвта - Васил Станков-Бай Васо.

Другият свидетел - Николай Николов-Шатката наскоро избяга от затвора в София и все още се издирва. И двамата са бивши членове на бандата и според защитата на Килърите са мотивирани да дават показания срещу тях, за да си отмъстят.

Убийствата, които е извършил Сиси, са разкрити благодарение на част от обвиняемите. Ангелов е с присъда от 30 години за ликвидирането на жертвите си, които са негови длъжници.

Преди да бъде задържан, Сиси е един от най-жестоките лихвари в Перник.


Заради сумите, които е изкарал от незаконната банкова дейност, срещу него тръгва и дело за пране на пари. Част от тях вложил в имоти - къща с двор в пернишко село и апартамент в центъра на София. С останалите купил луксозни автомобили - два мерцедеса и едно беемве. Като собственици били записани баща му Ангел, майка му и съпругата. Бащата Ангел Методиев е подсъдим заедно със сина си за пране на пари. Присъдата му и на последната инстанция остава същата - 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок. Синът му Станислав е с 8-годишна присъда по делото за пране на пари, но тя се припокрива с 30-те години за четирите убийства, които е извършил.
Окръжният съд в Перник и апелативният в София признават Сиси за виновен, че е изпрал 369 хил. лв., придобити от лихварство. Миналия месец ВКС намалява тази сума с 57 хил. лв.

До 2005 година, когато е убит пернишкият наркобос Райко Кръвта, Сиси гравитира около неговата група за разпространение на дрога. В желанието си да бъде лидер и фактор в престъпния свят по-късно той се оттегля и започва "самостоятелен бизнес". Започва да дава заеми срещу високи лихви от парите, които е натрупал от наркотици още когато е приближен на Кръвта.

Според прокуратурата незаконните средства започнал да влага в коли още през юни 2006-а. Тогава купил "Мерцедес 300 D" за 700 лв, или поне така е записано в договора. Вещите лица по делото твърдят, че пазарната цена на колата по това време е била 6600 лв. През февруари 2007 г. продал същата кола за 5900 лв.

През май от името на подставено лице Сиси купува къща с двор в село Кладница, който е собственост на родителите на един от длъжниците му. Заради високата лихва и непрекъснато растящия дълг на жертвата имотът е продаден на човек на Сиси за 3 800 лева при пазарна цена 73 800 лв. През август същата година дава 20 400 лв. заем на Владимир Харалампиев от Перник и го обезпечава с договорна ипотека за негов имот.

През август 2007-а Сиси и баща му купуват друг мерцеес, модел 270 Е за 42 хиляди лева.


На 4 декември 2008 г. Сиси прави най-големия си удар, като купува апартамент в идеалния център на София. Жилището на бул. "Скобелев" до Петте кьошета е с цена 54 хил. лв. по договор, но пазарната цена е определена от вещите лица на 210 хиляди.

Малко преди ареста си Сиси купува на името на своя близка БМВ 525 за 10 хил. лв. при пазарна цена 16 500.

От 2005 до 2009 г, когато е прал пари от лихварство, Сиси извършва и 4 убийства на свои длъжници. Освен това той и баща му нямат частен бизнес и не могат да докажат произхода на средствата.

През юли 2006-а Сиси сключва граждански брак със съпругата си Стефка. Дотогава живее с родителите си в семейния им апартамент в Перник. Декларираните от тях доходи са минимални. Приходите на семейството му от 2006 до 2009 г. са 11 573 лв, а общата сума, необходима за издръжката на тричленно му семейство е 18380 лв. Въпреки нищожните доходи семейството на Сиси пазарува коли и апартаменти.

Установено е, че Станислав Ангелов-Сиси в съучастие с баща си е изпрал 369 хил. лв. Съдилищата в Перник и апелативният в София решават, че първият закупен от него мерцедес се отнема в полза на държавата, като и апартаментът в центъра на София, както и разликите от цените по договор за останалите коли и имоти до пазарните.

ВКС обаче решава друго. Мерцедесът е върнат на Сиси, като той трябва да плати 6600 лв. за него. В негова полза е и решението по-скъпият мерцедес да се отнеме в полза на държавата, а не да доплаща за него 42 хил. лв., както и беемвето, за което е трябвало да се раздели с 16 500 лв., за да го запази за семейството си. Драстично е намален и размерът на сумата, която е трябвало да доплати за имотът в село Кладница - от 74 хил. лв. на 37 хил. Отменено е и решението, с което Сиси трябва да заплати на държавата 20 400 лв. по заема, който е дал на Владимир Харалампиев срещу ипотека на имота му.

Свидетел по дела за разпространение на дрога в затвора


Въпреки че зад решетките е известен с голблените, които шие Станислав Ангелов-Сиси е свидетелствал по две дела за разпространение на наркотици в централния софийски затвор, научи "24 часа". Едното е срещу надзирател, а другото срещу пандизчия.

Перничанинът Сиси лежи там след като пуска серия молби да бъде преместен от Бобов дол. Желанието му се сбъдва когато започва да говори за килърите от Перник под ръководството на бащата на Райко Кръвта. В Централния софийски затвор е настанен и Николай Николов-Шатката. Двамата са осъдени като съучастници в убийството на наркодилъра Николай Христов-Хайо от Перник. Преди месец Шатката избяга заедно с гватемалеца Хосе Мартинез и все още се издирва.

Преди присъдата му за убийствата на влезе в сила Сиси отново е в затвора в софия в качеството си на подсъдим. За него се говори, че има участие в разпространението на наркотици зад решетките, но за това няма доказателства. Все пак името му се свързва с два случая на разпространение на дрога.

Единият от случаите е от 12 юли 2011 г. по време на каре Сиси става свидетел на следната случка: Един от затворниците моли друг да отиде и да даде машинка за свиване на цигари на баща му. Момчето се съгласява. Бащата от своя страна моли същия затворник да предаде на сина му черен плик, в който се предполага, че има тютюн. надзирател обаче вижда тази случка и взема пакета. Оказва се, че вътре има трева. Сиси свидетелства в полза на задържания затворник, за когото прокуратурата иска 5 г. затвор. Според него той не е знаел какво има в пакета. ОБвиняемият е оправдан.
Другият случай е на задържан с амфетамини 36 годишен надзирател от Централния софийски затвор през лятото на 2012-а. Сиси отново е свидетел по делото, а арестуваният служител на местата за лишщаване от свобода е оправдан.

Намалиха и престоя му зад решетките с 6 години


Решението на ВКС по делото за пране на пари срещу Сиси не е единственото, което е в негова полза. Преди да стане свидетел срещу бандата на Килърите с лидер бащата на Райко Кръвта, там се гледа и дело, по което му се кумулират всички присъди. През юни м.г. главният прокурор е поискал от ВКС да върне за ново разглеждане делото на Сиси за определяне на едно наказание от всичките 5 дела. Още на първата инстанция в Перник прокуратурата прави предложение на сиси да се приспаднат престй в ареста, както и излежаното до онзи момент. Така от общата му присъда от 30 г. за убийствата на трима длъжници и наркодилър, реално му остава да лежи около 20 години. За убийствата на тримата длъжници от Перник получава 20 години затвор, а за убийството на Хайо - 18. Има и стари присъди за хулиганство. Заради намаляването на престоя му в затвора, поискано от държавното обвинение дори не се налага адвокатите му да се намесят. Те се съгласяват, защото реално ще лежи с една трета по-малко.

По това време Сиси е в затвора в Бобов дол, защото още не е станал свидетел по знаковото дело. Тогава той се е жалвал, че надзирателите не позволяват на родителите му да вкарват в затвора мляко и сирене от вън. Няколко пъти е искал да го преместят в Централния софийски затвор и желанието му става реалност, когато пропява за бившите си приятели от групата на Райко Кръвта.

Кой е Станислав Ангелов-Сиси


31-годишният Станислав Ангелов-Сиси е един от най-зловещите серийни убийци в България от 25 години насам. Има присъди за 4 убийства. С едно повече има Недялко Димитров-Момата, който има доказани 5 и за разлика от Сиси е осъден на доживотен затвор без право на замяна.

Сиси е арестуван през април 2009 г., след като е разкрито убийството на полицейския син Кирил Христов-Багера. Момчето е дължало пари на Сиси. Разследването води криминалистите до още 2 убийства ан хора, които са жертви на лихварския бизнес на Ангелов. това са неговата съученичка Биляна Кръстева и бармана Цветелин Карпузов. По-късно е осъден и за четвърто убийство - това на наркодилъра Николай Христов-Хайо.

За да се разкрият убийствата, извършени от Станислав Ангелов-сиси, показания дават приближгените на бащата на Райко Кръвта Васил Станков.

Миналата година Сиси стана свидетел срещу тях за убийството на Ханс от групата, въпреки че лични вещи и документите на жертвата са открити в дома на Сиси.

related

Регионални 6959386696580634732

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item