stoineff

Джип смаза 4 годишно дете в Стара Загора. Организира се протест в социалните мрежи

Катастрофа. В социалните мрежи хората вече се организират за протест в Стара Загора, след като снощи там джип блъсна и уби 4-годишно дете. Детето карало колело с родителите си на пешеходната зона в града. Трагедията станала на метри от училище „Васил Левски”.

джип сгази дете в старазагора
Шофьорът, убил 4-годишно дете на пешеходна пътека в Стара Загора, е извършил безумие. Това коментира пред bTV кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Не знам какво е направил този човек, но е навлязъл на място, където има много хора, вършил е някакви маневри, посочи той.

По думите му на мястото има два ограничителни знака и действията на водача са грубо погазване на закона.

Става въпрос за голяма трагедия, изказвам съболезнования на родителите, каза още Тодоров. Той допълни, че представители на кметството ще отидат днес на обявения за 10 часа спротест на мястото, където е било убито детето. Старозагорци ще се съберат там с цветя.

Сгазеното дете е дълго чакано от семейството дете и има близначе. Детето е прегазено от 44-годишния Г.С., по данни на полицията в града.

Четиригодишното момченце Паоло, което бе блъснато смъртоносно от джип на пешеходна зона в центъра на Стара Загора, издъхнало в ръцете на баща си. Трагичният сблъсък се разиграл пред очите на родителя, както и пред още десетки очевидци. Само намесата на полицаите, които моментално арестували шофьора на Ланд Роувъра и го отвели в ареста, предотвратила публичен линч.

Да видят лично какво се е случило пристигнали областният управител на Стара Загора Живка Аладжова и заместник-кметът Йордан Николов. Те също останали потресени от гледката, заканвайки се, че ще проследят лично дали институциите ще си свършат работата и виновникът няма да се измъкне чист. "Ще искам безкомпромисност. Законите и правилата за движение трябва да се спазват от всички. Мисля, че е недопустимо на пешеходната зона да се шофира. Аз самата съм била вече няколко пъти свидетел как този знак се нарушава. За съжаление, тук вече цената е изключително висока", коментира Живка Аладжова.




Потресаващи снимки от мястото на инцидента станаха сред най-коментираните кадри във Фейсбук през изминалата нощ. Разпространи ги фотографът Джими Стойков.


Още: Юридическа защита на пострадали при катастрофи

related

Стара Загора 5260176512875010830

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item