stoineff

Митът е развенчан блондинките не са глупави

Косата и цветът и  нямат нищо общо с интелекта и чертите на характера при хората пише "Дейли мейл" цитирайки авторитетно американско проучване.
Учени от Станфордския университет в Калифорния установиха, че цветът на косъма зависи само от една буква от генетичния код на Хомо сапиенс.


blondinkite ne sa tupi
Цветът на косата на жените няма нищо общо с интелекта и чертите на характера им, става ясно от ново американско изследване, публикувано в. "Дейли мейл".

Учени от Станфордския университет в Калифорния установиха, че цветът на косъма зависи само от една буква от генетичния код на Хомо сапиенс. Размяната на тази буквичка от кода може да превърне брюнетките в блондинки, без това да засегне по някакъв начин техния мозък.

"Генният механизъм, контролиращ русата коса, не променя по никакъв начин биологията на каквато и да била друга част от човешкото тяло", категорични са учените.

Екипът също установи, че генът, свързан с русите коси, не се асоциира с цвета на очите. По този начин се разсейва убеждението ,че блондинките са предимно синеоки. Експерименти с опитни мишки доказаха, че при размяна на гена, те могат да се родят със светла или с тъмна козина.

related

новини 4441747863150505022

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item