stoineff

В Сирия се проведоха президентски избори - Европа мълчи

Voice of America: Сирийците гласуват на президентски избори при очаквана победа за Башар Асад


Вчера сирийците гласуваха на президентските избори, които се очаква да излъчат като победител досегашния държавен глава Башар Асад на фона на гражданската война, която продължава да разрушава страната, коментира Voice of America.
Сирийската опозиция и нейните западни съюзници разкритикуваха изборите, които противопоставят Асад на двама твърде непознати опоненти, които са получили одобрението на правителството.
Сирия гласува за президент
Част от въоръжените групировки в Сирия оповестиха, че няма да атакуват избирателни секции по време на президентските избори
Част от въоръжените групировки, сражаващи се срещу правителството на Башар Асад, оповестиха, че няма да атакуват избирателни секции по време на президентските избори в Сирия, пише The Daily Star.

Сирия гласува за президент

В общо изявление на групировките „Ислямски Фронт”, „Армията на Муждахидините”, „Ахрар ес-Шам” и „Воините на ес-Шам за ислямско обединение” се посочва, че избирателните секции няма да бъдат цел за нападения, с цел цивилните лица да бъдат предпазени от конфликта.
От своя страна Сирийският Национален Съвет обяви, че няма да признае изборите и заяви, че те няма да доведат до легитимност на Башар Асад.
Други групировки в Сирия окачествиха изборите като „кървави” и заявиха, че тяхната легитимност е спорна.

По данни на Сирийската обсерватория за човешки права, около 40% от сирийците нямат възможност да участват в изборите, понеже живеят на контролирани от въоръжената опозиция територии.


Сирийският премиер Уаел ал Халки призова народа да гласува и определи изборния ден като „исторически” ден, който ще изведе Сирия на пътя на възстановяването.

Сирия гласува

Междувременно, в продължение на повече от 3 години опозиционните сили продължават да се борят за свалянето на режима на Асад.

НАТО определи изборите в Сирия като фарс

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен определи президентските избори в Сирия като „фарс”, предаде AFP. Според Расмусен, гласуването, което се провежда днес в контролираните от правителството райони на близкоизточната държава, не отговаря на международните стандарти.

Башар Асад гласува на президентските изборите в Сирия

Държавният глава на Сирия Башар Асад гласува на президентските изборите, които се провеждат днес на фона на продължаващата гражданска война, предаде AFP.
Асад пусна бюлетина в избирателно бюро в центъра на Дамаск заедно със съпругата си Асма

Der Spiegel: Сирия гласува, а Западът е равнодушен

Във вторник в една страна без бъдеще се провеждат избори. Сирия гласува за президент. А Западът вече е направил своя избор- равнодушието, коментира германското списание Der Spiegel. Той обаче ще си понесе последствията от това.
Напоследък чуваме все по-малко за Сирия. Башар Асад може отново бъде избран за президент? Той възвръща силите си. Какво бихме могли да направим ние? Режимът е ужасяващ, но неговите противници- също.
Така наречените избори в Сирия трябва да накарат хората да вярват, че страната се завръща към нормалността. Но войната все още не е свършила. Катастрофата с бежанците става все по-голяма с всеки изминал ден.

Вчера в Сирия се проведоха президентски избори на фона на кървавия конфликт, който продължава вече три години в близкоизточната държава, предаде BBC. Избирателните секции вече отвориха врати.

За пръв път от 50 години насам за постa на държавен глава в близкоизточната държава, наред с представител на фамилията Асад, ще се борят още двама кандидати, одобрени от правителството. Въпреки това, малко хора се съмняват в победата на Башар Асад.
Сирийската опозиция, която се радва на подкрепата на Запада, определи тези избори за фиктивни и призова те да бъдат бойкотирани.

Гласуването се извършва само в районите, контролирани от сирийските правителствени сили.

related

Свят 4255416860249488642

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item