stoineff

Мъж убил в катастрофа бебе отново шофира.

Близо две години след трагедията на бензиностанция OMV край Слънчев бряг 25-годишният Атанас Пешев има условна присъда, кара аудито си необезпокояван, съобщава "Флагман".


„Убиецът на моя малък Алекс шофира необезпокояван. Ремонтирал и боядисал си е колата след катастрофата, преди дни се засякохме отново на пътя в Слънчев бряг, не виждам грам огорчение и съжаление в него от случилото се, разказа почернената майка Мария Мамарова, която загуби единственото си дете след тежка катастрофа срещу бензиностанция OMV на околовръстния път от Слънчев бряг към Варна в началото на септември 2012 година.


Шофьорът, отнел живота на малкото момченце и осакатил майката заради забранена маневра на опасната отсечка по околовръстния път, се размина с 2.8 години условно с 5 години изпитателен срок. 

Днес процесът влезе в Бургаския апелативен съд. Почернените родители поискаха единствено ефективна присъда на шофьора Атанас Пешев. Те не искат кръвнина от него, тъй като парите не биха им върнали детето. Надяват се единствено на справедлива присъда.

Във фаталния ден 25-годишният студент от университета „Проф. д-р Асен Златаров”, който е от Свети Влас, зареждал с гориво своето „Ауди А4”. На изхода на бензиностанцията Пешев се престроил за завой наляво, въпреки знака и непрекъснатата линия между двете платна. Движението било крайно натоварено, колони коли се извивали от двете страни. Това не разубедило едрия млад мъж, той издебнал момент и рязко завил наляво. Колата му се врязала в задната лява врата на БМВ-то на Мария Мамарова. Тя пътувала заедно с малкия си син Александър на 1 година и 4 месеца. Детенцето било поставено на столче, имало и обезопасителен колан.

При удара БМВ-то се завъртяло, влязло в лентата за насрещно движение и се ударило челно с т.а „Фолксваген Транспортер”. Столчето на Алекс се отделило от седалката. Мария излязла от колата, отворила вратата на момченцето си, то стояло безжизнено. Не разбрала даже кой я блъснал изначално. И други коли спрели, непознати се втурнали да й помагат. Бебенцето издъхна в болницата.

Името на шофьорът, причинил й най-голямото зло за една майка, Мария Мамарова научила в последствие от медиите. През цялото това време студентът не вдигнал нито веднъж телефона, за да изкаже съболезнования и да се разкая за стореното. Мария била със счупен крак на две места, въпреки болката сама извадила безжизненото телце на детето си от колата. В последствие са й имплантирали два пирона в тялото, за да може да ходи.

Самият Атанас Пешев призна вината си дни преди делото да влезе в Бургаския окръжен съд. На два пъти в съдебната зала, обърнат с гръб към родителите, той изрази съжаление за случилото се. До ден днешен той не се е обадил на родителите, не се е опитвал да се свърже с тях, за да поиска чисто човешки прошка.

Адвокатът му Станко Кралев многозначително заяви днес в съдебната зала, че клиентът му продължава да шофира и няма нито едно нарушение.

related

новини 6882065433086678302

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item