stoineff

ДНК експертиза разкри самоличността на обезобразен и изгорен мъж


Обгорелиярт труп на мъж с отрязани крака, изровен преди около 6 месеца от земята край Хасковското село Мандра, е бил идентифициран чрез ДНК експертиза.


Останките са на издирвания Христо Кабаиванов, каза наблюдаващият прокурор Георги Гешев. Установяването на самоличността се наложило, тъй като тялото на 59-годишния мъж е било горено с автомобилни гуми и храсти, и е било обезобразено, съобщи haskovo.net.


Трупът бе открит в началото на декември миналата година, натъпкан в дупка, изкопана с лопата в местността „Козлешки икелик“, на около 5 км от селото. Като като предполагаем убиец бе задържан приятелят на Кабаиванов Илия Гинев, с когото запивали в дома му в деня на убийството – 16 октомври 2013 г.

Двамата авери се спречкали в спор за жени, при което Христо започнал да обижда съпругата на домакина. Тогава скандалът ескалирал. Гостът извадил газов пистолет, но Илия го ударил и Христо полетял, ударил главата си във фонтан в градината и останал на място. В паниката си домакинът се отървал от тялото. Всички тези обяснения бяха дадени пред разследващите от задървжания. Гинев завел разследващите до лобното място, където била заровена жертвата. Преди това Кабаиванов бе обявен за общодържавно издирване.

related

Регионални 8973191579817735799

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item