stoineff

500 000 лв. обещетение за роднините на убития при катастрофа Ангел от Катуница

Рекордно обезщетение от 500 хил. лв. ще получат родителите на 19-годишния Ангел Петров от Катуница, пише "24 часа". 

Момчето беше прегазено на 23 септември 2011 година от бус с гости на Цар Киро. Зад волана е бил Симеон Йосифов.

Майката и бащата на Ангел спечелиха делото в СГС срещу застрахователната компания, сключила гражданската отговорност с буса, управляван от Йосифов. Семейството предяви иск за 1 млн. лева, но магистратите са постановили по 250 000 лева на двамата родители Атанас и Веселина.


Бащата живее в Катуница, а майката работи в чужбина. Според юристи за първи път у нас се присъжда такова голямо обезщетение. Имало е опит за споразумение по време на процеса, но такова не е било постигнато. В момента двете страни обжалват решението пред столичния апелативен съд.

"Случаят е изключителен като аморално явление и престъпление, затова искът е безпрецедентен", обясни адвокатът Александър Мишев, който защитава родителите на Ангел.

Веселина и Атанас Петрови предявиха иска след окончателното решение на Върховния касационен съд, който прати шофьора, прегазил сина им, за 15 години в затвора. Смъртта на Ангел отприщи бунтовете в Катуница.

Още по темата: Обезщетения на пострадали при катастрофа

related

новини бг 8233709771568152913

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item