stoineff

Цветан Василев коментира интервюто на френския посланик в България

Цветан Василев, който е мажоритарен  собственик на КТБ, коментира телевизионното интервю на френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан по БНТ, излъчено на 18 юли, 2014 г.

ktb


Ето какво заяви Цветан Василев:

1. Никога и по никакъв повод не съм се опитвал да си организирам среща с френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан, нито по някакъв начин съм търсил съдействие от него.

2. Ако той е на мнение, че моята дейност „никога не е била добра нито за България, нито за Европа“, защо досега си е мълчал, а не е уведомил съответните органи в ЕС и България, както би направил един истински „приятел на България“, за какъвто посланикът се опитва да се представи?

3. Ако той застава зад думите си, че „Тази банка не е била нормална банка и може би надзорът на тази банка не е бил толкова сериозен", защо не е уведомил нито съответните органи, нито френските инвеститори, които само преди месец продадоха Креди Агрикол България ЕАД на Корпоративна търговска банка АД?

Пред БНТ посланикът на Франция в София заяви, че икономическата дейност на мажоритарния собственик на поставената под особен надзор КТБ Цветан Василев не е била добра нито за България, нито за Европа. Това е и причината да не се е срещал с него.

Битката между Делян Пеевски и Цветан Василев ни доведе дотук, но нещата не са толкова явни, каза посланикът преди два дни и припомни, че "банката разцъфтя при три правителства", които влагаха парите си в нея.

"Тази банка не е нормална банка, но това го разбрахме много ясно само преди месец", каза френският дипломат.


"Когато представители на френски компании излагат пред посланика свои инвестиционни намерения, той понякога им казва, че не би искал като посланик да разговаря с потенциалния им партньор. Предупреждава също, че в някои сектори въпросните хора са твърде влиятелни и без партньорство с тях развитието на конкретната дейност е невъзможно", коментира дьо Кабан.

В отговор на въпрос с кои хора в България Франция не иска да има нещо общо, посланикът отговори, че отговорът е лесен и посочи лидера на "Атака" Волен Сидеров. Уточни, че причината не е случаят във Варна, когато Сидеров предизвика скандал с френски дипломат, а заради антиевропейските му позиции, непоносими за Франция.

related

Политика 8575653369131095116

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item