stoineff

Украйна заяви, че не е възможно нейни ракети земя въздух да са свалили Боинга

Последни новини. Министерството на отбраната на Украйна настоява, че не са стартирали нито една ракета земя-въздух 

ракети по време на неотдавнашните военни операции, с което се отхвърля всякакви предложения, че е възможно нейните сили може да са свалили Boeing 777 на Малайзийските Аеролинии.
самолетната катастрофа


Министерството заяви, че операциите, които тя описва като "борба с тероризма" дейност, не включват използването на оръжия за борба с въздухоплавателни средства.

Радара губи контакт с полет MH17 е  16:20 часа на 17 юли и че предаването на аварийния сигнал е бил открит в 16:45.

Министерството на Украйна заяви, че нейните ракетни сили не са отговорни за случилото се и че земя-въздух ракетните комплекси "не са били използвани" и "няма посвещение" на зенитни управляеми оръжия.

Полет MH17 също е летял "извън зоната" на  наземните ПВО, и че не е имало въоръжени сили и изтребители ​​във въздушното пространство.

154 холандски пасажера са пътували на самолета. Четете още тук

В медиите се тиражират доста мнения, че именно на съвестта на Прошенко ще трябва да лежат душите на загиналите:

Трагедията на малайзийския Boeing над Украйна можеше и да не случи, ако Киев не беше разпалил в югоизточната част на страната братоубийствена гражданска война.


Boeing 777 на авиокомпания Malaysia Airlines катастрофира на 17 юли около 17:30 часа московско време в района на населения пункт Грабово в Донецка област. Всички пътници, намиращи се на борда - 298 души - 15 души екипаж и 283 пътника, загинали. Маршрутът на този полет бил заявен като безопасен от Международната организация за гражданска авиация (ICAO), а Международната асоциация за авиопревози от своя страна потвърдила, че авиопространството, в което летял самолета, не е „предмет на ограничения”.
Трябва да се отбележи, че по-рано Украйна затвори въздушното пространство в района на провеждане, както в Киев я наричат „антитерористична операция”. Но забраната засягаше само долните ешелони, а десеткилометровата височина се смятала за безопасна. Ето какво заяви бразилският експерт, инженер Нелсън Франсиску Дуринго:

- Дори ако на някаква територия продължава конфликт, самолетът лете на определена височина. Било известно за портативни ракетни установки. Тези ракети имат диапазон на височина до 2-4 хиляди метра, но не биха могли да свалят самолет, който летял на височина 12-14 хиляди метра. Следователно, имало е твърде голяма безопасно пространство и не би трябвало да има проблеми.

Малайзийският Boeing за сега бил унищожен от неидентифицирана ракета на ПВО на височина 10 км. Ето какво заяви главният редактор на списание „Национална отбрана” Игор Коротченко:

ракетно-зенитен комплекс БУК
Ракетно - зенитен комплекс "БУК"

- На такива височини да се унищожи самолет може само с помощта на зенитно-ракетен комплекс. Украинската ПВО има такова въоръжение - зенитно-ракетни комплекси „Бук”. Между другото, украинската ПВО била приведена в повишена бойна готовност във връзка, както те говорили, с възможно нарушение на въздушните граници на Украйна от страна на Русия. Очевидно екипажите на украинските зенитно-ракетни комплекси проверявали бойното функциониране на своите системи. Изстрелването на ракета е могло да бъде случайно.
За зенитно-ракетния комплекс „Бук” разказва инженерът Нелсън Франсиску Дуринго:
- Ракетата „Бук” е наследник на станалите прочути по време на близкоизточния конфликт ракети „Куб”. Тя има диапазон на височини до 12 хиляди метра. Тя може да свали самолет, летящ на крайцерска височина, която използват комерческите авиолинии - 12-14 хиляди метра. Може и да няма пряко сблъскване. Ако датчикът определи, че целта и близко, ракетата се взривява и разхвърля фрагменти от метала във всички страни. Фрагментите и самият взрив са достатъчни за да свалят незащитен комерчески самолет.

Официално Киев прехвърля вината на опълченците. Тези твърдения изискват криминалистически доказателства, но е очевидно, че въстаниците в югоизточните райони на Украйна не притежават сложно военнотехническо оборудване. Ето какво заяви член-кореспондентът на Руската академия за космонавтика Юрий Караш:

- С много голяма вероятност самолетът е бил свален от украинската ПВО. Впрочем, не мисля, че това е зъл умисъл. За съжаление, въоръжените сили на Украйна се намират в твърде плачевно състояние. Равнището на тяхната професионална подготовка също е много ниско. Да си спомним, какво стана преди 13 години, когато те случайно свалиха руски самолет Ту-154. Няма да се учудя, ако се окаже, че зад пулта на управление на зенитно-ракетния комплекс са били не офицери, а войници.

Трагичният случай, за който спомена експертът, станал на 4 октомври 2001 година. Тогава самолет на руската авиокомпания „Сибир” изпълняващ полет по маршрута Тел Авив-Новосибирск, бил непреднамерено свален от украинска зенитна ракета С-200, изстреляна по време на провеждащи се на Кримския полуостров военни учения. Всичките 66 пътници и 12 членове на екипажа загинали. Показателно е, че съд на Киев отказал да признае съпричастността на украинските военни, като се позовал на нееднозначно експертно заключение. Действително, поради отсъствие на останки от самолета и „черни кутии”, които така и не били намерени, установяването на абсолютно достоверните причини за катастрофата било признато за невъзможно. Впрочем, Киев фактически признал вината си, след като уволнил редица офицери от висшето и средното командно звено, така или иначе съпричастни към тази трагедия.

Разследването на сегашната катастрофа трябва да се провежда под ръководството на ICAO, смята Междудържавният авиационен комитет. Но има голяма вероятност, че украинското правителство всячески ще блокира независимо разследване, посочи Игор Коротченко:
- Тъй като катастрофата станала на територията на Украйна, тя ще се разследва от украинските власти. Мисля, че международни авиационни експерти просто няма да бъдат допуснати в Украйна, позовавайки се на това, че катастрофата е станала в нейното въздушно пространство. Сега ще започне масирана лъжа. Да се признае, че граждански самолет е бил унищожен от украински сили на ПВО - това означава да бъде подписана присъда за режима на Порошенко. Киев няма да се съгласи на подобно нещо.

related

Свят 1007000965193806103

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item