stoineff

Ще съдят мъж заклал питбул за да спаси съпругата си

Да ме съдят, защото разбрах, че щели да ме съдят. Аз пак бих постъпил така, ако се налага. Избирах между живота на куче и този на съпругата ми. Ако инцидентът беше днес, пак щях да постъпя по същия начин. Това обяви пред Нова телевизия Борислав, който спаси жена си Кремена от питбул във Варна. Двамата имат три деца.
borislav
„Ако инцидентът беше днес, пак щях да постъпя по същия начин – изборът бе между жена ми и животното”, коментира вчера, ден след кървавата драма на етажната площадка във Владиславово мъжът, заклал кръвожадния питбул, който се нахвърлил върху жена му, пише "Монитор". Срещаме 38-годишния Борислав, който се прибира с трите си деца на същата площадка на 5-ия етаж пред асансьора на вход 5 на блок 404, където се е разиграла драмата.
„Ходихме до Карин дом, защото средното ни 3-годишно дете страда от аутизъм, а след това бяхме и при съпругата ми Кремена”, обяснява на влизане у дома си бащата, върху чиито плещи от вчера вече е и грижата за малките. Има три дъщери, като най-голямата е вече 12-годишна ученичка и благодарение на нея успява да се справи. Питбулът бил на сина на съседите от 63-ти апартамент, с които живеят на същия етаж врата срещу врата. В жилището по средата между тях живее друго семейство, в което също има малко дете. Във входа има възрастни хора и по-големи деца и всички са в стрес от бойния пес. След като синът Станко заминал на работа в Италия, оставил кучето на грижите на родителите си. Баща му Ангел бил спасител по морето и нямал много време, затова майката Ирина, която работела в близката поликлиника като рехабилитатор, често го разхождала. Появата на кучето обаче стресирало всички съседи, които неведнъж са настоявали на общо събрание да го махнат или да го разхождат с намордник. Отговорът бил, че то не понася намордника и че няма опасност.

„Да, но миналата година скочи върху куче от съседния блок, порода „Шар пей“ и го уби. Това куче е участвало в боеве, а те го държаха в блока. Въпрос на време беше да стане нещо подобно. Добре че не е захапало детенцето, което е било с Кремена”, обясняваше вчера баба Женка, която станала свидетелка на драмата. 63-годишната Ирина, или Рускинята, както я знаят всички в блока, прибирала кучето от разходка към 17,30 часа, а Кремена тъкмо излизала с количката и най-малката си дъщеричка Аделина, която е на по-малко от 2 години. Фаталната среща станала пред асансьора. Когато кучето се нахвърлило върху жената и я захапало, тя се разпищяла от болка, а всички съседи наизлезли да помагат.

„Аз направо настръхнах, като чух виковете на Кремена и веднага слязох до тях да видя какво става”, разказва баба Женка. Кучето я беше захапало за бедрото, близо до слабините, а количката с малката беше пред тяхната врата. Борислав се опитваше да освободи захапката, но питбулът не пускаше. Кръвта шуртеше, а жената стенеше, малкото уплашено от виковете плачеше на глас и Борко в един момент поиска нож и ръгна кучето няколко пъти. Чак тогава то пусна съседката, а аз със същия нож разрязах панталона є, за да разкрием раната, та да могат да я превържат от Бърза помощ. Раната беше ужасна, беше откъснато месо колкото дланта ми”, разказа още съседката.

В дома на Борислав и Кремена живее и тъстът Радослав, който е инвалид с ампутиран крак. Борислав пояснява, че Кремена е добре, ако може да е добре човек в нейното състояние. В болницата са є помогнали, но от разговорите с лекарите станало ясно, че предстоят поне 2 операции. Докато съпругата му е в болница, на плещите на бащата остава грижата за всички в дома. Коментарите за воденото следствие срещу него за убийството на питбула не го притесняват, защото хората от входа и съседните блокове са твърдо в негова подкрепа.

„Заставаме зад момчето, защото се е борило за живота на жена си. Ако беше се случило на мен, не само кучето щеше да пострада, но и стопанката му”, коментираха мъже от долните етажи на блока. Всички са солидарни с Борислав и се надяват на по-скорошното възстановяване на пострадалата Кремена, съпруга и майка на трите им деца

related

Регионални 7817400699706584488

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item