stoineff

Украински СУ 25 е летял на височината на малаийзийския Боинг 777 преди катастрофата.

Украински военен самолет е летял на височината на малаийзийския Боинг 777 преди катастрофата. 

Това обяви руското военно министерство и поиска обяснение от Киев.

Според Москва става въпрос за украински Су-25, който е бил засечен в близост от 3-5 км до полет MH17.

"Бихме искали да получим обяснение защо военен самолет е летял в коридора на пътнически самолет почти по същото време и на същото ниво", заяви висш руски военен кадър.
Инфографика : http://ria.ru/

На 3 до 5 км. от малайзийския Боинг преди бедствието се е виждал украински боен самолет, заяви ръководителят на Дирекцията по основните операции на Генералния щаб, генерал-лейтенант Андрю Картаполов.

"Той е записан заедно с три пътнически самолети, включително Боинг 777 на малайзийските авиолинии. В същото време е записан украински боен самолет вероятно SU-25 на разстояние от 3 до 5 километра от Боинг 777,." - това казва генерала на брифинг в понеделник.

Боинг 777 на малазийските аеролини, летящ от Амстердам до Куала Лумпур, 17 юли се разби в източната част на Украйна. На борда на кораба са били 298 души - никой не е оцелял. Киевските власти обвиняват опълченците за сваленето на самолета. Те пък от своя страна казват, че не разполагат със средства, които биха могли да свалят целта на височина от 10 километра.

Повторение на трагедията от 2001 г.?


Малайзийски причини самолет катастрофата все още не са ясни. От април, в района на катастрофата украински войски проведоха т. нар. анти-терористична операция (АТО) срещу преврата февруари недоволни жители на Донбас. По време на работа се използва въздухоплавателно средство, тежка артилерия и многократни ракетни установки.

Чрез Според експерти , военно оборудване, използвано украинската армия, за да я получи от Съветския съюз, и прилагането му във военните операции, може да доведе до повторение на трагедията на руския пътнически самолет свален от Украйна в небето над Черно море през 2001 година.

Тогава по време на упражнението украинските ПВО ракетни части на C-200 е свален от руски Ту-154 по маршрута Тел Авив - Новосибирск. В резултат на това 78 души са били убити - 66 пътници, повечето от които са израелски граждани, и 12 членове на екипажа.


related

Украйна 5311173125012511151

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item