stoineff

Създателят на #ALSIceBucketChallenge Кори Грифин се удави

 #ALSIceBucketChallenge #Challenge #support Кори Грифин, филантроп и един от главните "виновници" за изключително нашумялата кампания, в която известни личности се заливат с вода в подкрепа на благотворителна организация, е починал вследствие на удавяне край Нантъкет, САЩ.
Кори Грифин
Кори Грифин

Инцидентът е станал в събота, 16 август. 27-годишният мъж се е гмурнал от популярен сред любителите на дайвинга пристан, след което се е показал над повърхността само веднъж, преди да изчезне под водата.

"Грифин помогна предизвикателството с кофата с ледена вода да се превърне в сензация за набиране на средства за борба срещу амиотрофичната латерална склероза (болестта на Лу Гериг), след като негов близък приятел бе диагностициран с болестта", съобщава "Бостън Глоуб". Бащата на загиналия го определя като "най-щастливото момче на света"."Нощта преди да загине, той ми се обади и ми каза, че се чувства, все едно е в рая", сподели Робърт Грифин.

Досега кампанията, в която се включиха десетки хиляди знаменитости и обикновени хора по целия свят, е събрала $22.9 млн. в борбата с АСЛ. Своето предизвикателство изпълниха Опра Уинфри, Джъстин Бибър, Бритни Спиърс, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс, Лейди Гага, Чарли Шийн, Джордж Буш. Вчера и ракета номер едно на мъжкия ни тенис Григор Димитров също прие предизвикателството и прехвърли щафетата на приятелката си Мария Шарапова.

related

Свят 2315060901417566839

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item