stoineff

Волен Сидеров даде Близнашки на прокурар

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров даде служебния премиер Георги Близнашки на прокуратурата. 

 Причината е, че според националиста служебният премиер участва в търговски дружества, а това е явен конфликт на интереси.

„Във връзка с встъпването в длъжност на новото служебно правителство в публичното пространство бе изнесена информация, че по отношение на новоназначения служебен министър председател г-н Георги Близнашки е налице конфликт на интереси по смисъла на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Видно от публикуваната в интернет Декларация по чл.12, ал.1 във връзка с чл.5 от закона, с вх.№02-17-19 от 12.08.2014 г, същият е в нарушение на разпоредбата на чл.5 ЗПУКИ, тъй като към момента на назначаването му е декларирал, че е член на орган за управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация, изрична е посочено едно сдружение и едно дружество и не е предприел необходимите действия за отстраняване на несъвместимостта.

Видно е също така, че декларацията първоначално е била подписана от г-н Георги Близнашки, но в последствие подписът му е заличен, което поражда съмнение, че е процедирано по този начин с цел срещу него да не може да бъде образувано наказателно производство по чл.308 от НК.

С оглед на изложеното Ви моля да предприемете необходимите действия по Ваша преценка за установяване на обстоятелството дали има извършено от г-н Георги Близнашки престъпление по чл.308 от НК и съответно да бъде подведен под наказателна отговорност”, пише в писмото си Сидеров

related

Политика 2702788203783186595

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item