stoineff

Американските военни ще са облечени с климатик

Освен бронираната жилетка и цялото снаряжение, което носят по себе си, американските военни в Афганистан вече ще патрулират и с климатик.

 Нова персонална система за охлаждане, която се носи под бронежилетките, ще им помага да се справят с високите температури, без да свалят оборудването от себе си.
Light-Weight Enviromental Control System (LWECS) се носи директно върху тялото. Захранва се от малка батерия, която се събира под бронираните дрехи. "Това е същата технология, която се ползва в домашните климатици или в хладилниците. Вместо да охлажда въздух, тя охлажда течност, а след това я изпомпва, за да циркулира в опасания с тръбички елек", обяснява инженер от екипа, разработил устройството.

Студената течност се движи по приблизително 34 м тръбички, намиращи се в елека. Охлаждащият компонент е малък, само 9 см, но осигурява 120 вата охлаждаща мощност – почти колкото малък хладилник.

related

Технологии 3294599295025748950

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item