stoineff

Димитър убил баща си в добричката болница

Снимка на 18-годишния тийнейджър, от добруджанския град Генерал Тошево уби баща си и рани тежко майка си, бе разпространена от в. "Монитор". 

Трагедията се разиграла из коридорите на болницата в Добрич рано сутринта в неделя. От полицията потвърдиха за инцидента и уточниха, че сигналът е подаден около 5.20 часа в събота от дежурен лекар в болницата.
Димитър убил баща си

Семейство Балабанови от Генерал Тошево потърсило помощ в Спешното отделение за 18-годишния си син Димитър. Оттам ги насочили за приемане за лечение в Първо вътрешно отделение по нефрология и токсилогия, тъй като имало съмнение за прекомерна употреба на стимуланти от Димитър. Отделението се намира на 8-ия етаж в болницата. Рано сутринта било решено майката да остане като придружител на сина си. Дежурният лекар започнал да приготвя документите по приемане на пациента, а родителите и Ди­­митър останали в коридора. Изведнъж лекарят чул викове от коридора. Хукнал да вика охраната. Докато гардовете пристигнат на 8-ия етаж, младежът вече бил нанесъл удари по главите на майка си и на баща си. Охраната го задържала, но той успял да се отскубне и се върнал да удари още веднъж баща си по главата, разказаха очевидци. Според тях, младежът бил висок и здрав и видимо агресивен. Предполага се, че е употребил голямо количество наркотици или стимуланти.

От полицията заявиха, че вследствие на ударите с тежък предмет бащата е починал, а майката е с тежка черепно-мозъчна травма, хематом и опасност за живота в реанимацията на болницата в Добрич. Димитър е задържан в Първо полицейско управление. Установено е, че той е удрял родителите си в главите със саксии от болничния коридор.

Бащата на младежа се казва Недко Балабанов, а майката - Емилия Бала­банова. Лекарите не дават голяма надежда за нея, тъй като състоянието й е много тежко. Вчера убитият баща бе погребан.

Димитър сам пожелал да се лекува.
Жителите на Генерал Тошево останаха потресени от трагедията. Никой в града не е чувал момчето да взема наркотици или други стимулиращи вещества. Според някои източници обаче Димитър бил наркоман и в нощта срещу неделя прекалил с дозата. Семейството му го завело в болницата в Добрич и момчето само пожелало да остане на лечение. Бащата работел като шофьор в общината, извозвал ученици, а майката - в счетоводна къща. Семейството било за пример и нямали никакви конфликти както вътре в дома си, така и със съседи. Балабанови имат и дъщеря, която била по-голяма от брат си и е студентка във Варна, разказаха още жителите на добруджанския град. Димитър е завършил 11 клас. Играел в местен аматьорски волейболен отбор, но от година не тренирал активно заради травми.

Лекарите в шок след нападението
В шок са и лекарите както от болницата в Добрич, така и от Спешното отделение. “Чух за случая от колеги, тъй като не бях на работа. Това е направо трагедия. Екипите от Спешното отделение са притеснени, както и колегите от отделенията на болницата, защото подобно нещо може и с тях да се случи. Това не е първият случай на насилие в Спешното отделение. Непрекъснато има нападения и заплахи. Трябва да се вземат сериозни ьмерки и да има охрана. Не може двама охранители само на портала на болницата да гарантират сигурност на работещите. Трябва ли да умре лекар, за да се засили охраната”, коментира шефът на Спешно отделение д-р Бисер Ботев. Самият той преди няколко години бе бит от пиян абитуриент, а неговият колега, д-р Борислав Желязков, е бил заплашван с оръжие по време на смяна. На 12-часова смяна в Спешното отделение дежурят трима лекари – двама терапевти и един педиатър, а в отделенията на болницата нощно дежурство дава само по един лекар.

related

Регионални 9144985239683417223

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item