stoineff

Професор Юлиан Вучков нарече Криско - Дриско

Винаги критичният проф. Юлиан Вучков се оказа почитател на американския хип-хоп. Той обаче недоумява родните изпълнители на тази музика, а хитмейкърът Криско нарече просто “Дриско”, пише в. "Монитор".
Професор Юлиан Вучков

Професор Юлиан Вучков

“Той е този, който ме ужасява, когато попадна случайно на него. Аз го наричам Дриско”, озъби се на младия изпълнител тв водещият. Оказва се, че Вучков предпочита да слуша римите на американските рапъри, чиито текстове били интелигентни спрямо тези на българските им имитатори.

“Динамичното и на равни интервали тактуване, римуване и ритмуване е много любопитно, заразително е и е добро откритие, и мен ме хваща”, обясни Юлиан Вучков. Той обаче е категоричен, че е важно какво се римува, дали интелигентни или просташки текстове. На родните изпълнители от този бранш обаче песните изобилствали от вулгарни и кръчмарски думи. “Възхищавам се на рапърите в САЩ, на които текстовете са съдържателни и остроумни, социални и елегантни. Те имат и акробатски талант – гъвкави са като котараци, особено негрите и мулатите. Те са и певци, докато нашите в това отношение са инвалиди”, разпалено коментира Вучков. Той не пожали и начина на обличане на родните хип-хопъри. “Лошо облечени са – като клошари или най-големите квартални пияндета”, отсъди варненецът.

И докато Вучков остро коментира актуалния жанр, в интернет се появи псевдо некролог на Криско. Възпоменателният лист носи названието “Почивай в дни” (заигравка с хита на изпълнителя “Почивни дни” и “Почивай в мир”), а към него са добавени и опции с евентуалните реакции на феновете. Изброените варианти са от “Липсваш ми” и “Болката не спира” до “Чудесно!” и “Ще черпя!”.

related

новини бг 1090890459497287611

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item