stoineff

Кои са най-скъпите ресторанти в света

Къде се хранят най-богатите хора и колко плащат за менюто си, разказва най-голямата международна платформа за доставки на храна.


Храненето е лукс. Дали това твърдение е вярно? За 15% от населението, представители на супер богатите прослойки, това не е лукс, а ежедневие. За останалите 75%, оставяме да прецените Вие. Проучване на най-голямата международна платформа за доставки на храна foodpanda представя някои от най-скъпите и екзотични места за хранене.

От ресторанти изградени под водата, предлагащи редки морски храни и хайвери, до храна достигаща суми надхвърлящи фантазията ни – това представляват най-скъпите ресторанти в света. Блюдата на масата и портмонето ви никога няма да ги забравят.

Мястото е Испания, градът Ибиза, една изключително гореща точка от света предлага ресторант, който буквално ще ви остави без дъх. Заведението е едва 12 местно, открито в най-новия Hard Rock hotel. За специалното 20 степенно меню на известния готвач Пако Рончеро, клиентите ще заплатят скромната сума от 1506 евро. Храна, изкуство и технология ще се срещнат в едно, за да създадат истинско фиаско за сетивата.

В Лондон ви очаква заведение с приятна атмосфера и дъждовно време, изключително подходящо за хранене. Седем-степенното сезонно меню може да бъде дегустирано за сумата от 301 долара. Любителите на печен черен патешки дроб могат да се насладят на изкушението именно там. Ястието е гарнирано с пресни билки и паста.

Следващите в класацията на foodpanda.bg са ситуирани на 16 метра под морското равнище в Индийския океан. Това е най-скъпият ресторант в Малдивите. Рибешкото око не е единственото впечатляващо нещо, което можем да опитаме там. Шест-степенното меню доближаващо се до европейското, варира от малдивски омар, карпачо с хайвер и говеждо филе. Можем да се насладим на ястията за сумата от 320 долара.

В Париж можем да се докоснем до Версайска трапезария, излъчваща разкош, антични огледала и кристални полилеи. За 524 долара ще можем да опитаме три специалитета – пай от трюфели, телешко и кози специалитет, а всичко това ще бъде гарнирано с богати плата от сирена и десерти.

Отново във Франция. Мястото „Мейсън Пик”. Шеф Анна-София Пик има рядката възможност и привилегия да бъде една от шестте жени майстор-кулинари, които управляват кухнята на световно известния Мишелин. Нейното меню е девет степенно и всеки би могъл да го опита срещу 320 евро. Ястията и са приготвени сякаш от продукти с Божествен произход, а тайната е, че шеф Пик истински умее да съчетава храната с правилните подправки, така че крайният резултат да бъде едно истинско преживяване за всички сетива.

Следва големият и необятен Ню Йорк и като такъв той предлага на заможните си клиенти цели две заведения, отговарящи на всички критерии и изисквания за лукс. Първото е „Маса”. Специфичното за мястото е кулинарната политика, наложена от главния майстор-готвач, а именно да се залага на правилното комбиниране на вкуса на всеки продукт и съставка. Менюто е изключително семпло като всяко скъпо нещо и може да бъде дегустирано за сумата от 450 долара. Диамантът в асортимента от ястия е така нареченият „парад на екзотични морски дарове”.

„Пер се”, така се казва вторият луксозен ресторант в Ню Йорк. Сред посетителите си той е известен като „Храмът на висшата кулинария”. Характерното е, че дори запазването на маса се оказва лукс и привилегия, коятосе оказва на малцина. Въпреки това неудобство, сумата от 310 долара напълно си заслужава, споделят част от редовните му посетители. Срещу тези пари клиентите ще се насладят на осем безупречни ястия, в които нито една съставка не се повтаря.
Най-скъпият ресторант в Токио е създаден специално за любителите на месо в цял свят. Именно там, могат да бъдат опитани всевъзможни месни продукти като сумите варират от 284 долара до 341 долара.

За край на класацията на foodpabda.bg остава едно от най-екзотично скъпите места за хранене в Япония. На вратата ще ни посрещне майстор-готвач Кунио Токуока, който е трето поколение готвач. Характерното за мястото е, че кулинарите там онаследяват професията, тъй като освен готвачи са и пазители на специален ритуал свързан с храненето. Това е и причината, поради която заведението е толкова специално. Ритуалът се нарича „каисеки” като се вярва, че чрез него и храната се изкоренява страха. Токуока е подготвил един кулинарен спектакъл за своите посетители, в елегантна серия от няколко ястия с предимно морски характер. Най-впечатляващото е, че гостите на луксозния ресторант се хранят в свои собствени частни помещения, наречени „татами”. Като всяко удоволствие и това има своята цена и тя е 600 долара.

Интересно е дали тези ресторанти имат възмжност за доставка? Истината е, че клиентите им са поставени на пиедестал и всяка тяхна прищявка се задоволява по възможно най-добрия начин, а и на подходящата цена всичко е възможно.

related

Свят 5301494482974726772

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item