stoineff

Арестуваха Ангел Попов -Главесия

Лихварска банда, начело с братята Главестия и Лунгара, бе разбита през последните два дни във Врачанско. 

На осем от участниците в организираната престъпна група бяха повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура за лихварство, отвличания и рекет.
Шестима от членовете на престъпната структура са задържани на 11 август 2014 г. при специализирана операция на Главна дирекция "Криминална полиция", съобщиха от Спецпрокуратурата
glavestia

Обвинения са повдигнати на ръководителите на групата - братята Ангел Попов - Главестия и Веселин Попов - Лунгара, както и на Анатоли Ангелов, Цветомир Ценов - Квиц, Милен Иванов - Бижуто, Ивайло Николов-Зъбчо, Боил Комаревски - Биби и Нина Македонска, всичките криминално проявени.

Главестия е добре познат на полицията - регистриран многократно за изнудване, телесни повреди и закани за убийство, а ченгетата го определят като изключително безскрупулен и жесток човек.

На двама от участниците в групата предстои да бъдат предявени обвиненията. Анатоли Ангелов изтърпява присъда за убийство в български затвор, а Веселин Попов е в чужбина. Синът му Веселин Веселинов Попов също е кюпа. Той е с обвинение за съучастие в част от престъпленията на група, но и Веселин-младши, както и татко му, е извън страната.

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала от 2008 г. на територията на Враца, Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Галиче и други селища в региона.

Наглите лихвари са предоставяли заеми на нуждаещи се, като лихвите, налагани на длъжниците, често са достигали и надхвърляли двукратно дадените "на кредит" суми. Събирането на дълговете от закъснели с плащанията, е ставало с особена жестокост и гаври. Взелите заем получавали закани за убийство, имотите на част от тях са опожарени, често длъжниците са били пребивани жестоко.

В хода на разследването са използвани СРС. Пострадали от групата и свидетели са разпитани пред съдия, иззети са множество доказателства.

В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за задържане на шестимата задържани.

В ход е процедура по обявяване за международно издирване на Веселин Попов и сина му Веселин Веселинов Попов, а предстои предявяване на обвиненията на лишения от свобода Анатоли Ангелов. /

related

Регионални 4248322683113892686

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item