stoineff

Русия отблъсна американска ядрена подводница в Баренцово море

Руският флот е отблъснал чрез маневри американска ядрена подводница в Баренцово море, в близост до териториалните води на Русия. Инцидентът се разиграл в четвъртък, но до употреба на сила не се е стигнало, съобщава Франс прес.

"Патрулите на руския Северен флот открили и идентифицирали на 7 август чуждестранна подводница, за която се предполага, че била от клас Вирджиния на ВМС на САЩ", уточни представител на щаба на руския флот, пожелал анонимност.

"Морско формирование за борба с подводници бе изпратено на мястото заедно със самолет срещу подводници Ил -38. Подводницата бе прогонена чрез маневри на тези части от района в близост до руските териториални води", казал още представителят на щаба на руския флот, допълвайки, че радарите следили 27 минути чуждестранна подводница преди тя да изчезне от тях.

Рядко руският щаб обявява, че е имало такъв инцидент, който се случи в момент, когато Русия и Западът са противопоставени от дипломатически и икономически конфликт заради Украйна

related

Свят 7962601314958913077

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item