stoineff

Уестингхаус е доказателство за задкулисието в България

Геополитическото задкулисие дърпа доста здраво конците на българските политически мъже. 


Подписаният в последната секунда договор с „Уестингхаус“ за изграждане на Седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ е доказателство за това. Това каза в интервю за предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Румен Овчаров от БСП . Според него бившият министър на енергетиката Драгомир Стойнев е просто изпълнител на този проект, който на практика му е възложен от „задкулисни кръгове“.

„Самият г-н Стойнев си позволи да каже това на Съвета по енергетика към Националния съвет на БСП публично - кои са хората на „Позитано“, които са разговаряли с „Уестингхаус“ и са поемали ангажименти“, заяви Овчаров, но отказа да назове конкретни имена от партията.

По думите му, когато в един такъв огромен инвестиционен проект няма конкретика относно неговата възвръщаемост, нетна начална стойност, усреднена цена за целия проект и други икономически параметри, е ясно, че проектът се реализира не защото е икономически изгоден, а защото се реализира по някакви политически съображения. „Всичко това става с нарушаване на националния интерес на страната“, допълни Овчаров.

румен овчаров

related

Политика 5454253178522303889

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item