stoineff

Джон Кантли заложник на Ислямска държава обещава да разкаже за медийните манипулации

Мъж, разпознат като британския журналист Джон Кантли, 

беше показан като заложник на "Ислямска държава" (ИД) в ново видео, публикувано от терористите в мрежата, съобщи "Ройтерс".

Мъжът в краткото клипче изглежда в сравнително добро здраве и обещава да "предаде някои факти" в серия от излъчвания, тъй като няма какво да губи вече. Той обвинява западните медии, че сътрудничат в опитите на правителствата да завлекат страните си във война с ИД.

ISIS-Video-of-John-Cantlie

John Cantlie

"Знам какво си мислите. "Той го прави само защото е затворник. Той има опрян в главата пистолет и го принуждават да го върши". Нали?", казва мъжът с оранжеви затворнически дрехи и късо подстригана коса. "Е, вярно е. Аз съм затворник. И не мога да откажа. Но след като виждам, че правителството ми ме изостави и съдбата ми е в ръцете на "Ислямска държава" - нямам какво да губя", допълва журналистът.

Новото видео е озаглавено "Чуйте ме, съобщение от британския затворник Джон Кантли". Мъжът, представящ се за англичанина, казва, че е бил заловен от ИД през ноември 2012 г. в Сирия. Той твърди, че е работил за някои от най-големите вестници и списания във Великобритания.

"След две катастрофални и изключително нежелани войни - в Афганистан и Ирак, защо правителството ни изглежда толкова ентусиазирано да се замеси в още един конфликт, в който не може да победи?", пита Кантли.



Журналистът обещава да разкрие как западните медии извъртат фактите и манипулират публиката, като покаже, че всяка история има две страни. "Ще ви покажа какво се случи, когато много европейски граждани бяха пленени, а после освободени от "Ислямската държава". 

Ще ви покажа как британското и американското правителство решиха, че могат да постъпят по различен начин от европейските правителства. Европейците преговаряха с ИД и получиха своите граждани обратно, британците и американците бяха изоставени."

related

Свят 3641836786615077487

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item