stoineff

В акция "МЕСО" арестуваха министъра на земеделието на Босна и Херцеговина

11 души бяха арестувани в полицейска акция „Месо” на Държавната агенция за разследване и защита (СИПА), пише вестник Dnevni avaz. 


Според изданието в операцията бяха арестувани министърът на търговията на Босна и Херцеговина Милораед Бахил, министърът на земеделието, водите и горите Йерко Иванкович Лиянович и неговият брат Младен Иванкович Лиянович. Те са обвинени в организирана престъпност, укриване на данъци и пране на пари.

Радио Sarajevo съобщава, че братът на министърът на земеделието – Младен Иванкович Лиянович е бил пуснат от ареста, докато останалите остават. Вчера братята Лиянович са заявили, че не се чувстват виновни по обвиненията.
bosna

Арестуваха министърът на земеделието на Босна и Херцеговина Йерко Иванович Лиянович, предаде електронното издание на босненският вестник Dnevni avaz. В рамките на полицейската операция „Месо” проведена от Държавната агенция за разследване и защита (СПИА) е арестуван и братът на Лиянович, както и още пет члена на тяхното семейство. Първо е бил арестуван братът на министърът, след което журналистите на вестника са се обадили на Йерко Иванович Лиянович. . Той е потвърдил информацията и съобщил, че в този момент арестуват и него Арестуван е и министърът на търговията в федералното правителство на Босна и Херцеговина Милорад Бахил. В полицейската акция са участвали сто служители на СИПА. От прокуратурата са заявили, че това е една от най-мащабните полицейски операции за организирана престъпност в Босна и Херцеговина след подписването на Дейтънското мирно споразумение. Задържаните се обвиняват в данъчни и митнически измами на стойност от няколко милиона босненски марки.

related

Свят 2756995733767042834

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item