stoineff

Цигани грабили жени и туристи се оплакват от условията в ареста

Циганите Зафир Георгиев и Назми Бебичев от квартал "Победа",

 нападали беззащитни жени, нахвърляли се върху туристи, за да им вземат бижутата и парите, ще лежат в ареста, реши Бургаският окръжен съд.

Днес магистратите гледаха мярката за неотклонение на бандитите. Те бяха арестувани при зрелищна акция на 28 август т.г. Заедно с тях бяха закопчани и други двама техни авери – Тодор Чакъров и 21-годишният Георги Шишков.

Неясно как 20-годишният Тодор е успял да избяга от ареста, тъй като вече е обявен за общодържавно издирване. В съдебната зала беше пропуснато и името на 21-годишния Тодор Шишков, който според криминалистите беше сочен за тартор на бандата, съобщава "Флагман".

Ромите са се придвижвали с микробус „Фиат Дукато”, който управлявал Георги Шишков. За разкриването на престъпленията са помогнали и записите от охранителните камери в различните райони, както и свидетелските показания.

Сред пострадалите е бременна жена, на която бил нанесен удар с юмрук.

Припомняме част от документираните престъпни посегателства, осъществени от бандата :

- на 22.08.т.г. около 04.10 ч. в района на стълбите на Морско казино 31 годишна бургазлийка и 31 годишен мъж от Монтана, са застигнати в гръб от трима непознати, единия от които нанесъл удар с ръка в главата на мъжа, а друг - отнел дамската чанта на бургазлийката, съдържаща : мобилен телефон, лични документи, две дебитни карти и сумата от 300 лв.

- на 22.08.т.г. около 23.51 ч. в района на ул. «Оборище» две 52 годишни бургазлийки, са застигнати от трима непознати, единия от които нанесъл удар с ръка в главата на една от жените, събаряйки я на земята. Друг ударил втората бургазлийка, като при падането й от чантата изпаднал мобилен телефон. Нападателите го грабнали и побягнали по ул. «Рилска» в посока Морската градина.

- на 23.08.т.г. около 01.40 ч. в района на ул. „Цариградска” до № 29, 48 годишна бургазлийка и 50 годишен бургазлия, се разминали с трима непознати, двама от които се насочили към жената, а последния към мъжа. Двамата успели да издърпат дамската чанта на бургазлийката, а третия след като ритнал мъжа по хълбока, заедно с двамата си съучастници побягнали по ул. „Патриарх Евтимий” в посока ул. „Фердинандова”.

- на 25.08.т.г. около 04.47 ч. в района на спирката на автобус 211 до стадион „Черноморец”, от 56 годишен бургазлия, чакащ автобуса, е извършена кражба на мъжка кожена чанта със сумата от 30 лв., мобилен телефон и лични документи, оставена на пейката, където мъжа седял. По данни на тъжителя с извършителя имало и втори мъж, който след кражбата избягал с него.

- на 26.08.т.г. около 07.30 ч. в района на автобусната спирка до бензиностанция „Шел” в кв. „Победа”, на ул. „Чаталджа”, от врата на 46 годишна бургазлийка при качването й в автобус № 211 е извършен грабеж на златен синджир заедно със златно кръстче / с общо тегло около 4 грама/, като след извършване на деянието нападателя побягнал в посока сладкарница „Марс”.

related

Регионални 9001872095537327764

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item