stoineff

Какво става с Ахмед Муса и циганската махала в Пазарджик?

Не зная да ли помните Ахмед Муса. За тези, които не знаят кой е това, това е имамът на джамията в ромския квартал "Изток". 

Срещу него и още 12 имами беше повдигнато обвиненение в проповядване на радикален ислям. Ето какво е публикувано в неговия фейсбук профил на 15.09-2014 г.  Ето профила.



В сряда, 19 март Пазарджишкият окръжен съд призна за виновни 13 мюсюлмани, почти всички имами, за виновни, че са участвали в нерегистрираната у нас организация "Ал Уакф ал Ислями", която е имала за цел да проповядва антидемократична идеология чрез салафитското направление в исляма. Един от подсъдимите  е и самият Ахмед Муса Ахмед от квартал "Изток" в Пазарджик,който получи ефективна присъда.

Ахмед Муса Ахмед бе осъден на една година затвор и 5000 лева глоба. Той обаче ще изтърпи четиригодишно наказание, тъй като му се приобщават още три години от предишна условна присъда.

С условни присъди са имамът на град Сърница Саид Мутлу и Районният мюфтия на Пазарджик Абдулах Салих.

За останалите 10-има подсъдими съдът постанови административно наказание глоба в размер на 5000 лева за членуване в нерегистрирана организация.

Прокуратурата поиска една ефективна и две условни присъди, както и 10 административни глоби за подсъдимите имами. В правото си на последна дума преди два дни всички те поискаха да бъдат признати за невинни. Категорично отрекоха да са проповядвали в разрез с демократичните ценности и да са участвали в каквато и да било нелегална организация.

related

новини бг 3536542848108978052

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item